BIST 9.525
DOLAR 32,56
EURO 34,74
ALTIN 2.492,01
HABER /  POLİTİKA

DSP genel başkan adayı 'evet' için Türkiye turunda

DSP'nin 2010 yılındaki kurultayında genel başkanlığa aday olan Erol Özavcı, referandumda 'evet' için arabayla Türkiye turuna başladı.

Abone ol

DSP'nin, 2010 yılındaki kurultayında genel başkanlığa aday olan Erol Özavcı, "Güçlü bir Türkiye için EVET" kampanyasına destek amacıyla Türkiye turuna Kocaeli'den başladı.

İzmit ilçesinde AA muhabirine açıklama yapan Özavcı, anayasa değişikliğine dair yapılacak referandumda, "Evet kampanyasına destek vermek için Türkiye'yi karış karış gezeceğini kaydetti.

"DAHA GÜÇLÜ BİR TÜRKİYE OLMASINI İSTİYORUM"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ülkeyi kalkındırmak için mücadele verdiğine vurgu yapan Özavcı, "Ben daha iyi, güçlü bir Türkiye olmasını istiyorum. Eski DSP genel başkanı adayı olarak, vatanımı, milletimi sevdiğim için 'Evet' demek için Türkiye'yi karış karış geziyorum." ifadelerini kullandı.

Özavcı, ülke vatandaşlarının "her şeyinin bir olduğuna" işaret ederek, "Üç dönemdir Türkiye'yi geziyorum. Cumhurbaşkanlığı seçiminde Recep Tayyip Erdoğan'a destek için Türkiye'yi gezmiştim. 'Ben Türk'üm, Kürt'üm, Laz'ım, Arap'ım, Romen'im' yazısıyla en önemlisi 'Biz Türkiyeyiz' yazısıyla yollara çıkıyorum." şeklinde konuştu.

50'DEN FAZLA ŞEHİR GEZMEYİ PLANLIYOR

Referandum sürecinde hava şartlarına bağlı olarak 50'den fazla şehir gezmeyi planlayan Özavcı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fotoğrafı, "Referanduma Evet" yazısı ve Cumhurbaşkanlığı forsuyla kaplı otomobiliyle Sakarya'ya hareket etti.

Kocaeli'de yaşayan Özavcı, başkanlık sistemine destek amacıyla daha önce de Türkiye turuna çıkmıştı.