BIST 9.645
DOLAR 32,54
EURO 34,89
ALTIN 2.437,47
HABER /  GÜNCEL

8 ilde FETÖ operasyonu biri filo komutanı

Son dakika haberi Hava Kuvvetleri Komutanlığı'ndan geldi. FETÖ soruşturması kapsamında Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nda görevli askerlere 8 ilde operasyon düzenlendi.

Abone ol

Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nda görevli askerlere düzenlenen operasyonda ikisi yarbay rütbesinde, biri filo komutanı 10 asker gözaltına alındı. Örgütte "abi" konumunda bulundukları belirlenen 5 sivil ise aranıyor.

15 KİŞİ HAKKINDA GÖZALTI KARARI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının, Hava Kuvvetleri  Komutanlığına yönelik Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında, 5'i  sivil 15 kişi hakkında gözaltı kararı alındı.  Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla harekete geçen güvenlik  güçleri, hakkında gözaltı kararı bulunan 15 kişi için Ankara, Diyarbakır, Amasya  ve Eskişehir'in de aralarında olduğu 8 ilde operasyon düzenledi.

 Operasyonda, ikisi yarbay rütbesinde, biri filo komutanı 10 asker  gözaltına alındı. Gözaltına alınanlardan birinin, Genelkurmay Başkanlığında  çalıştığı öğrenildi. Diğer illerde gözaltına alınanların ifade işlemleri için  Ankara'ya getirilecekleri bildirildi. 

GÖZALTINA ALINAN YARBAYIN OFİSİNDE ARAMA

Operasyonda, Eskişehir'de kurulu Muharip Hava Kuvveti ve Hava Füze Komutanlığında görevli bir yarbay Ankara'daki evinde gözaltına alındı. Polis, yarbayın, Muharip Hava Kuvveti ve Hava Füze Komutanlığındaki ofisinde ve çeşitli adreslerde arama yaptı.

5 'ABİ' ARANIYOR

Hakkında gözaltı kararı bulunan 5 sivilin ise örgütte "abi" konumunda  bulundukları ve Hava Kuvvetleri Komutanlığından sorumlu oldukları belirtildi.  Bu kişileri yakalamak için çalışmaların sürdüğü öğrenildi.