BIST 9.080
DOLAR 32,31
EURO 35,07
ALTIN 2.306,52
HABER /  GÜNCEL

En büyük aşiretler referandum için kararını verdi!

Şırnak'ın en büyük aşiretlerinden olan Tatar ve Beyan aşiretleri, referandumda oylarını açıkladı. İki aşiret de "evet" oyu kullanacakları duyurdu.

Abone ol

ŞIRNAK'taki Tatar aşireti lideri Arslan Tatar, "Daha huzurlu günler için biz hepimiz 'evet' diyeceğiz. Elimizden ne gelirse, imkanlarımız dahilinde biz de referandum için çalışacağız." dedi.

Ev, esnaf ve sivil toplum kuruluşları ziyaretleri gerçekleştiren Tatar aşireti lideri Arslan Tatar, Şırnaklılardan memleketin huzuru, refahı, hizmeti ve güvenliği için "evet" oyu vermelerini isteyerek, "evet" oranını yüzde 90 oranında çıkmasını arzu ettiğini kaydetti.

''EVET'' OYUNUN YÜZDE 90 ÇIKMASINI İSTEDİ

Tatar, "Bu yüzde 90 çıktıktan sonra memleketimizin hizmeti için gecemizi gündüzümüzü harcayacağız. Hep beraber Sayın Cumhurbaşkanımızın etrafında kenetlenmeye davet ediyorum." dedi.

''ŞIRNAK'IN SELAMETİ İÇİN 'EVET' DİYECEĞİZ''

Tatar'ı evinde ziyaret eden Beyan aşiret lideri Mehmet Ceviz ise, "Biz Arslan Bey'in yanında yer alıyoruz. Milletimizin, Şırnak'ın ve ilçelerin selameti için referandumda 'evet' diyeceğiz. İnşallah yüzümüzün akıyla çıkacağız." diye konuştu.