BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Çavuşoğlu: ABD dayatmalarına boyun eğmeyiz

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD'nin vize krizi için öne sürdüğü 4 şarta tepki göstererek, "Türkiye dayatmalara boyun eğmez" dedi. Barzani için de "Yanlış hesap yaptı, o hesap Bağdat'tan döndü" ifadelerini kullandı.

Abone ol

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD'nin vize krizi için öne sürdüğü 4 şarta tepki göstererek, "Türkiye dayatmalara boyun eğmez"derken, Irak'ta yaşananlar için de "Barzani'nin yanlış hesabı Bağdat'tan döndü" dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Portekiz Dışişleri Bakanı Augusto Santos Silva ile görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada, vize krizi için gelen ABD heyetinin 4 şart öne sürmesine tepki gösterdi. Çavuşoğlu şöyle konuştu:

"Kabul edeceğimiz, kanunlarımıza, anayasamıza ve egemenliğimize uygun bir şey olduğunda tabii iş birliği yaparız. Ama Türkiye dayatmalara karşı boyun eğmez ya da kabul edemeyeceğimiz şartları da biz başından reddederiz. İş birliğine varız ama Türkiye'de bağımsız bir yargı vardır."

BARZANİ YANLIŞ HESAP YAPTI VE BAĞDAT'TAN DÖNDÜ!

Kerkük özelinde yaşananlarla ilgili de konuşan Çavuşoğlu, "IKBY yanlış hesap yaptı ve tavsiyelerimizi dinlemedi. Oysa biz şu anda karşılaştıkları sorunların olabileceğini kendilerine söylemiştik. Fakat bu hesap tabii ki Bağdat'tan döndü. Daha fazla kazanım elde edeceğini düşündü, olmadı. Kürtleri birleştireceğini düşündü, tam tersi Irak'ta Kürtleri maalesef böldü. Şu anda büyük bir kaos var, karmaşa var" ifadelerini kullandı.