BIST 10.895
DOLAR 32,19
EURO 34,97
ALTIN 2.505,78
HABER /  GÜNCEL

Çatlının sırrı Hoştanın mesajı

Sami Hoştan, yıllardır sakladığı bu sırrı neden şimdi paylaştı? İşte bu önemli soru aslında çok önemli bir mesajında deşifresi!

Abone ol

Sorgusunda bu bilgiyi vermeyen Sami Hoştan neden şimdi konuştu? Susurluk davasını ilgilendiren o Çatlı'nın çantası Hoştan neden Ergenekon mahkemesinin önüne getirdi?. Eski Susurluk Komisyonu üyesi Fikri Sağlar'a göre Hoştan birilerine mesaj veriyor...

Sami Hoştan, Ergenekon davasının dünkü duruşmasında bombayı patlattı. Susurluk'un tüm şifrelerinin yazılı olduğu "Abdullah Çatlı'ya ait sır çanta bende" dedi. Hoştan, çantanın içinin boş olduğunu da üstüne basa basa vurguladı.

Hoştan "Yargılama sonunda o çantayı heyete teslim edeceğim" dedi. Ancak Hoştan'ın çantayı nasıl teslim edeceği merak konusu.

BOŞ MU GELECEK DOLU MU?

"Bence Sami Hoştan birilerine mesaj veriyor"
diyen Fikri Sağlar, Hoştan'ın açıklamalaranı bir cümle ile böyle özetliyor.

Susurluk davasını ilgilendiren o çantayı Hoştan neden Ergenekon mahkemesinin önüne getirdi? Bu sorunun cevabı çantanın içindekilerde gizli.

Peki o çantanın içinde ne vardı ya da ne olduğu zannedeliyordu ? Haberin devamında...

[PAGE]

ÇANTANIN İÇİNDE NELER VAR?
Haluk Kırcı'da çantanın içindekilere dair yıllar önce bazı ipuçları vermişti. Emniyetteki ifadesinde "Çantanın içinde mikro uzi marka silah, telefon fihristi, belgeler ve günlük benzeri bir defteri vardı" dedi.

Kırcı'ya göre Çatlı bordo renkle kaplı telefon fihristinde bütün ilişkilerini yansıtmıştı. "Eğer o çanta bulunursa Susurluk'da çözülür" diyordu .

Çatlı'nın ajandasının önemini anlamak için Ergenekon'a bakmak lazım. Çünkü Ergenekon davasına adeta ajandalar damgasını vurdu.

Gözaltına alınaların ajandalarına yazdıkları isimler adresler ve krokiler davanın bugünkü haline gelmesinde önemli etkiye sebep oldu. Bombaların yerleri o ajandalardaki krokilerle kespit edildi.

Veli Küçük'ün 2005 yılında tutuğu ajanda da onlardan biri. Savcının isteği ile ajandayı inceleyen TSK "askeri bilgiler içeriyor" diye rapor yazdı. Küçük'ün ajandayı tuttuğu tarihte emekli olduğu notunu da o yazıya ekledi. Çantadaki yol haritası neleri çözer? Haberin devamında...

[PAGE]

O BELGELER YOL HARİTASI

Fikri Sağlar, "Mahkeme süreci içerisinde bazı bilgiler belgeler ortaya çıkarsa bilelim ki bu bilgiler Susurlukla ilgili özelikle bilgiler ve belgeler bu çantanın içerisinde olan bilgiler ve belgeler yada bu çantanın yol gösterdiği yerlerdeki bilgiler ve belgeler olacağını düşünüyorum" dedi.

Sedat Bucak yargılandığı İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ne bir zarf teslim etmişti. Zarfın içindekilerin Çatlı'nın çantasıyla kaybolan evrak ve fotoğraflar olduğunu iddia etti.

Ancak Kırcı'nın bahsettiği o günlük Bucak'ın mahkemeye sunduğu zarfın içinde de yoktu

Sağlar bu konuda, "Çanta birisindeyse çantanın içerisindeki bilgiler belgeler çok ciddi bir şekilde paylaşılmıştır kendi aralarında" diyor.

Hoştan'ın açıklamasıyla olay yeni bir boyut kazandı. Çünkü o çanta, Susurluk'un kara kutusu. Özellikle de o günlük.

Ergenekon davasının kritik bir döneminde gelen böyle açıklamanın gizli bir mesajı var mı, orasını zaman gösterecek.

Sağlar, "Çanta bendedir boştur ve sorgulaması sırasında değil bir başka sorgu çapraz sorgu sırasında kalkıp bununla ilgili ifade verilmesini mutlaka bir soru işareti ile takip edilmesi altının çizilmesi gereken bir olgu olarak görülmelidir diye düşünüyorum. Ben Sami Hoştan'ın bu konuyla ilgli bir mesaj verdiği düşüncesindeyim" dedi.

Sağlar, "Eğer mahkeme devam eder ve kişiler suçlanacaklarını ve bekledikleri umudun yerine gelmeyeceğini bir çok yerden bağlarının kesildiğini ve gözden çıkarıldıklarını hissederlerse bunların ortaya çıkarıcaklardır diye düşünüyorum" diye konuştu.

Çanta ile ilgili yeni iddialar karşısında gözler Çatlı'nın kızına çevrildi. Gökçen Çatlı çantanın akıbetiyle ilgili yeni iddialar karşısında sessiz kalmayı tercih etti ama "Ben kitabımda herşeyi anlattım" dedi.