BIST 11.067
DOLAR 32,20
EURO 35,03
ALTIN 2.501,97
HABER /  POLİTİKA

CHPli Başkana rüşvet baskını

Balıkesir´in Edremit ilçesine bağlı Altınoluk Beldesi Belediye Başkanı CHP´li İsmail Aynur gözaltına alındı.

Abone ol

Balıkesir´in Edremit ilçesine bağlı Altınoluk Beldesi Belediye Başkanı CHP´li İsmail Aynur´un da aralarında bulunduğu 8 kişi ´ihalesiz araç alımı´ yaptıkları iddiasıyla gözaltına alındı.

Zanlılardan Belediye Başkanı İsmail Aynur, iş adamları Muzaffer Salon ve Mehmet Çelik çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilirken 5 zanlı ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Bugün sabah saatlerinde Altınoluk Belediyesi´ne gelen Balıkesir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Belediye Başkanı İsmail Aynur ile ihale komisyonu üyesi 5 belediye çalışanını gözaltına aldı. Aynı zamanlarda işadamı Muzaffer Salon ve ortağı Mehmet Çelik´te polis ekiplerince gözaltına alındı.

Cumhuriyet Savcılığı´nda yapılan sorgularının ardından adliyeye sevkedilen 8 zanlıdan Belediye Başkanı İsmail Aynur, iş adamları Muzaffer Salon ve Mehmet Çelik çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilirken, diğer zanlılar tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Cezaevine götürülürken basın mensuplarına açıklama yapan Başkan Aynur,"Yarın beni de serbest bırakırlar. Hiçbir şey olmaz. Nereden nereye" dedi. Başkan Aynur´un cezaevine gönderilişi sırasında adliye bahçesinin önünde toplanan yaklaşık 100 kişi, "İnadına sol, inadına CHP" sloganları attı.

Öte yandan Edremit´te 31 Ocak Çarşamba günü, polis ekiplerince Edremit'in Zeytinli Belediyesi'ne yönelik bir operasyon düzenlenmiş, 18 kişinin gözaltına alındığı ihaleye fesat karıştırarak yolsuzluk yapıldığı ileri sürelen operasyon kapsamında CHP'li Zeytinli Belediye Başkanı Şadan Aytaç ile birlikte toplam 7 kişi tutuklanmıştı.