BIST 10.560
DOLAR 32,29
EURO 35,03
ALTIN 2.476,68
HABER /  GÜNCEL

Çatısı uçan okulda faciadan dönüldü

Midyat'ta etkili olan rüzgar, okulun çatısını uçurdu!

Abone ol
Mardin'in Midyat ilçesinde kısa süreli meydana gelen fırtınada bir okulun çatısı uçtu. Bu sırada teneffüs saati olmasına rağmen soğuk hava nedeniyle öğrencilerin okul içinde tutulması muhtemel bir faciayı önledi. Olayı haber alan öğrenci velileri okula akın etti, çatının tamir edilmemesine tepki gösterdi.

Olayla ilgili incelemelerde bulunmak üzere Kaymakam Fatih Akkaya, Belediye Başkan Yardımcısı Metin Kutlu ve Emniyet Müdürü Serdar Yurdagül geldi. Facianın eşiğinden dönüldüğünü vurgulayan Midyat Kaymakamı Fatih Akay, "Allah korumuş. Çatının onarımı için kalıcı çözüm bulunacak." dedi. Akkaya, okulun çatısının kiremit yapılması için çalışma başlatacaklarını sözlerine ekledi.

Midyat İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) İlköğretim Okulu'nun çatısı, saat 13.20 sularında kısa süreli meydana gelen fırtınada okulun bahçesine düştü. Okul öğretmenlerinden Abdurrahim Demir, "Ani, kısa süreli bir fırtına gerçekleşti. Bu sırada çatımızın bir kısmı uçtu. Ne bizde ne de komşu yan okulda dışarıda öğrencilerin olmaması ciddi bir faciayı önlemiş durumda." dedi.

Okul idarecileri, okulun onarım ihtiyacını defalarca bildirdiklerini belirtirken, geçici bir yama yapıldığını söyledi. Okul müdürü Ziver Deniz, olayı anlatarak, "Teneffüs anındaydı. Çocuklarımız dışarıda olsaydı büyük bir acı yaşayacaktık. Çocuklarımızı kış ayında dışarıya çıkarmıyor, teneffüslerde içerde kalmalarını sağlıyoruz." açıklamasını yaptı. Deniz, daha önce yetkililere tedbirlerin alınması için yazıyla bildirdiklerini anlatarak, "Yazışmalar sonunda geldiler birkaç yer onarıldı, 6 -7 metrekare alan saçla döşedi." diye konuştu.
Okulun çatısının uçtuğunu duyan öğrenci velileri okula akın ederken, bazı veliler öğrencisini eve götürdü. Bazı veliler ise okulun yanına hiçbir yetkilinin gelmemesine tepki gösterdi.

İlköğretim okulunda eğitim-öğretim gören bin 80 öğrenci bulunuyor. İkili öğretim olması nedeniyle okulda yaklaşık 600 öğrenci bulunuyordu.

Fırtına sebebiyle ilçe genelinde elektrik kesintileri de yaşandı.