BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Bakan Şimşek'ten Başbakan'a teşekkür

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kendisini Batman'dan milletvekili adayı gösteren Başbakan Erdoğan'a neden teşekkür etti?

Abone ol

İlkokula kadar Türkçe bilmediğini belirten Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kendisini Batman'dan aday gösteren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür etti.

NTV'de yayınlanan Artı programına katılan Mehmet Şimşek, Batman'ın baba ocağı olduğunu söyleyerek, "9 çocuklu çiftçi bir ailenin çocuğuydum. Liseye kadar Batman'da okudum. Batman'dan aday gösterildiğim için çok sevindim" dedi.

FİKİR BAŞBAKAN'DAN ÇIKTI

Şimşek, aday gösterime hikayesini ise şöyle anlattı: "Fikir benden çıkmadı. Bir iki ay önce Başbakanımız ile birlikte Batman' a gitmiştik. Başbakanımız beni 'Batman'ın öz evladı' diye tanıttı. Olumlu tepkiler üzerine Başbakan 'O zaman bölgeni buraya kaydırırız' demişti."

"İLKOKULA KADAR TÜRKÇE BİLMİYORDUM"

Okuma yazma bilmeyen bir ailenin çocuğu olduğunu söyleyen Şimşek, Batman'daki çocukluk hikayebini ise şöyle anlattı: "İlokula başlayana kadar Türkçe bilmeyen biriydim. 1997 yılı doğumluyum ancak kesin değil. Okul çağına gelince babam elimdet tutup nüfus müdürlüğüne götürdü. Memur adımı sorunca babam Muhammet Şirin dedi. Ancak, memur Mehmet olarak anlayınca öyle kabul etti. Yaşımı sordular, babam 7 yaşında olduğumu söyledi. Parmak hesabı yaparak yılı buldular. Sonradan araştırdım yıl olarak doğru ancak ay veya gün olarak bilinmiyor. Okulu ise Ahmet ağabeyim Batman da Dicle kenarında bir köyde öğretmendi ve ben de onun yanında okudum. İlk iki sınıfı o köyde okudum. Ağabeyimin tayini Batman merkeze çıktı. İlokulu da orada bitirdim. Liseyi ise Gercüş'te bitirdikten sonra Ankara'ya gittim." 

BAŞBAKAN'A TEŞEKKÜR

Bakan Şimşek, uzun süre dışarıda olduğu için Kürtçeyi konuşmakta pratik esekiğinin olduğunu da kaydederek, "Seçimler döneminde pratik yapama fırsatım olacak. Bu konuda Başbakan'a çok müteşekkirim. Bölgeye gittiğimde seçmenlerime teknik bilgi gerektirmeyen konularda kürtçe seslenebilirim" dedi.