BIST 10.267
DOLAR 32,25
EURO 34,77
ALTIN 2.414,59
HABER /  GÜNCEL

Çarşaflı hastayı bi kovmadıkları kaldı

Çarşaflı kadın, tedavi için gittiği hastanede hiç beklemediği bir tepkiyle karşılaştı. 4 çocuk annesi, çarşaf sorgusuna çekildi.

Abone ol

İstanbul Üniversitesi Kardiyolojı Enstitüsüne, kalbinden muayene olmak için giden 4 çocuk annesi 46 yaşındaki kadının, EKG çektirmek için girdiği odadaki görevli kadın tarafından çarşaf sorgusuna çekildiği ortaya çıktı. Çarşaf giydiği için hastaya ilgisiz ve tepkili davranan hastane personelinin, hastayı eline belgelerini tutuşturup gönderdiği iddia edildi.

Başbakan Erdoğan'ın "kızının başörtülü olduğu için ABD'ye vize başvurusunun kabul edilmediğini" açıkladığı gün benzer bir kılık-kıyafet ayrımcılığının da Ergenekon tutuklusu Mehmet Haberal'ın tedavisi sürecinde medyada gündeme gelen İstanbul Üniversitesi Kardiyolojı Enstitüsü'nde yaşandığı ortaya çıktı.

HASTANE GÖREVLİSİNDEN HASTAYA ÇARŞAF SORGUSU

Haber 7'de yer alan habere göre, astım-boranşit ve kemik ağrıları olan ve aile hekimi tarafından kalbinden muayene olması istenen Aysel S. dün sabah saatlerinde tedavisini yaptırmak için eşi ve oğlu ile İstanbul Üniversitesi Kardiyolojı Enstitüsüne gitti.

Acilde kaydı yapılan Aysel S. görevliler tarafından EKG çekilmesi gerektiği söylenilerek yönlendirdi.

İddiaya göre; EKG odasında 45-50 yaşlarında kadın görevli tarafından tavırlı bakışlarla karşılanan hasta, "niye çarşaf giyiyorsun" sorgusuna çekildi.

Hastaneye tedavisini yaptırmak için giden ancak hastane görevlisi tarafından çarşaf sorgusuna çekilen Aysel S'nin oğlu M. Fatih S. hastanedeki hastayı rencide eden kılık kıyafet sorgusunu şöyle anlattı:

"EKG odasına gittiğimizde 45-50 yaşında bir kadın görevli vardı. Sıranın bize gelmesini bekliyorduk. Kadının normal olmayan tavırlı bakışları hepimizin dikkatini çekti.

Odaya 2 genç bayan girdi ve görevli kadın annemin EKG çekimi için sedyeye uzanmasını isterken, babamla benim dışarıda beklememizi söyledi.

Biz çıktıktan belli bir müddet sonra annem "sana ne be kadın manyak mıdır nedir" diyerek dışarı çıktı. İlk sorduğumuzda net bir cevap vermedi biz de pek konunun üzerinde durmadık.

Doktor muayenesinin ardından eve dönüş yolunda annem konuyu anlattı:

DİNDE ÇARŞAF YOKTUR TEPKİSİ!

Görevli kadın, anneme "neden çarşaf giyiniyorsun" diye sormuş. Annem de doğal olarak "dini inancımın gereği olarak düşündüğüm için" cevabını veriyor. Daha sonra görevli kadın dinde böyle bir şey olmadıgını söylüyor.

Annem kadına Kur'an-ı Kerim okumayı bilip bilmediğini soruyor ve Kuran'daki ilgili ayetten bahsediyor. Allah bize 2 yol göstermiş ben istediğimden giderim sen de istediğinden ben sana karışıyormuyum.

İkili arasında aralarında örtunursun-örtunmezsın diyalogu hastanın "bak hanım senin burada çarşaf tartışması yapmaya hakkın yok, sen işine bak" sözüyle iyice sinirlenen hastane görevlisi, hasta kadını azarlayıp "al şu raporunu (EKG) çık buradan" deyip odadan kovar gibi göndermış."

Olayı aktaran hastanın oğlu M. Fatih S., hastane ve EKG çekilen odadaki dağınıklık ve hastalara ait olduğu tahmin edilen dosyaların yerlerde dolaşmasının dikkatlerinden kaçmadığını söylüyor, "İlgisizlik ve ayrımcı tavırlar ise işin apayrı bir yönü" diyor.

Hastanın ailesinin konu ile ilgili kliniğin bağlı bulunduğu İstanbul Üniversitesi Rektörü Yunus Söylet'e de bir şikayet başvurusunda bulunacağı öğrenildi.