BIST 10.267
DOLAR 32,28
EURO 34,80
ALTIN 2.411,61
HABER /  GÜNCEL

Ertuğrul Sağlam'ı geren borç iddiası

Bursaspor'un Trabzon'a hafta sonu oynayacağı maçla borcunu ödeyeceği şeklindeki söylentiler Ertuğrul Sağlam'ı kızdırdı.

Abone ol

Spor kamuoyunun gözü hafta sonu oynanacak Trabzonspor-Bursaspor maçına çevrildi. Bursaspor Başkanı Yazıcı'nın sözleri gündemde.

HERKES KENDİ ONURU İÇİN OYNAR

Bursaspor'un Trabzonspor'a yatacağı yönündeki iddialara cevap veren Ertuğrul Sağlam, "Kimsenin kimseye borcu yok. Maça çok farklı yaklaşılmaya başlandı. Burada bir camia, oyuncu grubu olduğu, onların onurlarının ve şereflerinin olduğu unutuluyor. Başkaları için oynama diye birşey yok. Herkes kendi onuru, kendi taraftarı için oynar" diye konuştu.

İNANMIYORUM

Bursaspor Başkanı İbrahim Yazıcı'nın berabere kaldığı Fenerbahçe maçı için 'Trabzonspor'a borcumuzu ödedik' şeklindeki açıklaması içinde Sağlam, şunları söyledi:

"Geçen sene de Trabzonspor'un Bursaspor şampiyon olsun diye oynadığına da inanmıyorum. Böyle birşey olmamıştır. Başkanımızın da böyle bir açıklama yaptığına inanmıyorum. Herkes kendisi için mücadele eder."

Sağlam, haftalık basın toplantısını Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) Bursa Şubesi’nde gerçekleştirdi. Trabzonspor ile hafta sonu zorlu bir maç oynayacaklarını dile getiren Sağlam, hedeflerinin Bursa’ya puan veya puanlarla dönmek olacağını belirtti.

HER TÜRLÜ SONUÇ NORMAL

Sağlam, Trabzonspor’a karşı geçen sezonun lig şampiyonu ve fair-play ligi şampiyonu olarak mücadele edeceklerini dile getirerek, "Biri şampiyonluk yarışında olan diğeri de konumu itibarıyla altındaki rakiplerden kopmak isteyen iki takımın mücadelesinin güzel olacağını tahmin ediyorum. Trabzonspor ile her türlü sonucun normal karşılanacağı bir maç olacak. Biz de kazansak, maç berabere de bitse Trabzonspor da kazansa normal karşılanır" diye konuştu.

"BASINDA YER ALAN İSİMLER DOĞRU DEĞİL"

Bir gazetecinin, "Hafta sonu yurt dışında futbolcu izlediniz. Basında da bazı isimler yer aldı. Bu konuda bilgi verir misiniz?" sorusuna Sağlam, "Basında yer alan isimler doğru değil" karşılığını verdi.

Sağlam, gelecek sezonla ilgili transfer çalışmalarını bu sezonun başından beri yürüttüklerini, yardımcılarının her hafta bazı oyuncuları maçlarda izlediğini belirterek, şöyle devam etti: "Basında bazı isimler yer aldı ama hiçbiri bizim ilgilendiğimiz isimler değil. Sanıyorum bu isimleri medyadaki arkadaşlarımız kendi futbol düşünceleri doğrultusunda uygun görmüşler. Transfer çalışmalarımız sezon başından beri sürüyor."

"KİMSE BENİM BABAMIN OĞLU DEĞİL"

Sercan’ın son haftalarda sürekli yedek soyundurulduğunun anımsatılması üzerine, tüm futbolculara eşit mesafede olduğunu belirten Sağlam, "Kimse benim babamın oğlu değil" değerlendirmesinde bulundu.

Ertuğrul Sağlam, Bursa şehrinin Bursaspor’dan başarı beklediğini, ekip olarak bu beklentilere karşılık vermeye çabaladıklarını ifade ederek "Biz kadro seçiminde, oyuncu değişikliklerinde tercihler yapıyoruz. Zaman zaman bu tercihlerimiz hatalı olabiliyor. Ama kimseyi ayırmamız gibi bir şey söz konusu değil. Sercan oynayabilmek için aynı mevkide yer alan arkadaşlarından daha iyi bir performans göstermeli" dedi.