BIST 10.308
DOLAR 32,27
EURO 34,79
ALTIN 2.407,15
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Hakan Şükür'den zafer reçetesi

Türk futbolunun önemli isimlerinden Hakan Şükür, neden AK Parti'yi seçtiğini, başarı için neyin gerektiğini anlattı.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- AK Parti İstanbul milletvekili adayı Hakan Şükür, partisinin siyasetteki yeni golcüsü olacak. Futbol sahalarındaki başarısını şimdi siyasete taşımak isteyen Şükür, siyasete ısındığını gösterdi.

İYİ BİR TAKIM OYUNCUSU OLACAK

Şükür, politikada başarı için futbol diliyle reçete yazdı: "Futbolda da dikkat ederseniz takım olanlar başarıya gidiyor. Ben AK Parti'yi iyi bir takım olduğunu düşünüyorum. Onun için katkım mutlaka olacak."

AK Parti, kamuoyunun yakından tanıdığı Türk futboluna adını altın harflerle yazdıran Hakan Şükür'ü İstanbul 3. Bölge 4. sıradan aday gösterdi.

BAŞARI HİKAYESİ İÇİNDE OLMAK İSTEDİM

Partisinin İstanbul adaylarının tanıtıldığı törene katılan Şükür, NTV muhabirinin sorularını cevapladı. Niçin aday olduğunu anlatan Şükür, partisine övgüler yağdırdı:

"AK Parti bünyesindeki bütün adaylara başarılar diliyorum. Herkes şüphe yok ki milleti için milletin sorunları için bu sürece başlayacak. Bunun sebepleri var. Çünkü büyük dönüşüm var. Türkiye'nin büyük bir gelişimi var. Bu gözardı edilemeyecek bir gerçek. Ben de bu dönüşüm ve başarı hikayesi içerisinde olmak istedim. Kendi branşımda çok başarılı günler yaşadım.

Ama bütün bu başarıları geride bıraktığımızda iyi bir sporcu duruşu sergilediğimi düşünüyorum. Ülkemi seviyorum. Halkın nezdinde büyük bir teveccüh kazanan partinin bireyiyim. Henüz milletvekili olmadım, aday adayıyım. Ben de halkın sorunlarına eğilerek sokaktan gelen ama çok büyük başarılara ulaşan biriyim hiçin zaman oradan kopmadığımı halkla bütünleşerek hizmet etmek istiyorum. "

AK PARTİ İYİ BİR TAKIM

Sporcu kimliğiyle kazandığı başarılara dikkat çeken Şükür, sözü takım oyununa getirdi. Siyaseti futbol diliyle anlattı:

"Ben başta sayın Başbakanımıza bize bu teveccühü gösterdiler. Bize böyle bir görev verdiler. Sporcu kimliğimizle aldığımız görevi başarıyla yaptık. Umarım milletimiz için de çok başarılı olacağız. Hep beraber olacağız. Biz bir takım olmak durumundayız. Futbolda da dikkat ederseniz takım olanlar başarıya gidiyor. Ben AK Parti'yi iyi bir takım olduğunu düşünüyorum. Onun için katkım mutlaka ki olacak. Çünkü gittiğim her takımda o başarıya ait çizgiyi yakalama adına çok büyük destekler sağladım, umarım başarılı olacağım."

EN İYİ ANLADIĞIM BRANŞ FUTBOL

'Meclis'e girdiğinizde öncelikle ne yapmak istiyorsunuz?' şeklindeki muhabirin sorusuna Hakan Şükür'ün yanıtı şöyle oldu:

"Öncelikle benim en iyi anladığım branş futbol. Ama gazetelerin hep birinci sayfalarından başlayan, okuyan biriydim futbol hayatım dönemimde. Çünkü ülke sorunlarına duyarsız kalamazsınız. Ama burada her soruna el atan radikalce karşılık veren bir partinin temsilcisiyim. Öncelikle seçim beyannamesiyle ilgili elimden ne geliyorsa en önemli kriter samimi ve dürüst olmak. İnsanımızda bunu layıkıyla karşılık veriyor. Bunun da yerine geleceğini düşünüyorum."