BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Savcı Öz Taraf'ın manşetini yalanladı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'ne atanan Zekeriya Öz, Taraf 'ın dünkü "AKP de ordu da benden rahatsızdı" manşetini yalanladı...

Abone ol

Ergenekon soruşturmalarını yürüttüğü özel yetkili savcılıktan HSYK kararıyla terfi ettirilerek İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekiliği'ne atanan Zekeriya Öz, Taraf'ın'ın dünkü manşetini yalanladı.

Taraf gazetesinin manşetinde verdiği iddiaları hiç bir zaman söylemediğini belirten Öz, konuyla ilgili bir tekzip metni gönderdi. İstanbul Başsavcıvekili Öz'ün tekzip metninini aşağıda yayınlıyoruz:

13 Nisan 2011 tarihli Taraf Gazetesi'nin sür manşetinden "AKP de orduda benden rahatsızdı" başlıklı haberin devamında yer alan "Savcı Öz, çevresine aslında terfi etmediğini söyledi: AKP seçim öncesi korkmuş olabilir. Orduda zaten benden rahatsızdı" şeklindeki haberler ve bu haberlerin 14. sayfasında yer alan "Öz: seçim yüzünden görevden alındım" başlıklı haberin devamında "Genelkurmay ve hükümet benden rahatsızdı, hükümet oy kaybını göze alamadı, Zirve sıkıntı yaratmış olabilir" şeklinde geçen haberlerin tamamı gerçek dışı olup, hiçbir şekilde yakın çevreme de bu şekilde bir beyanda bulunduğum hususunda gerçekdışıdır.

Haber içerisinde geçen yalnızda 14. Sayfanın ilk paragrafında yer alan sadece terfi etmem ve yeni görevimle alakalı olarak bundan sonra daha rahat edeceğimi ve kendime vakit ayıracağımı söylediğim beyanlar doğru olup, bu beyanlarım daha öncede farklı basın kuruluşlarında yer almıştır.

Şahsımla ilgili yayımladığınız asılsız ve gerçekdışı yazı ve yayınlarınız sebebi ile 5187 sayılı basın kanunu 14. maddesi gereğince yazının kurumunuza ulaştığı günden itibaren 3 gün içinde sorumlu yazı işleri müdürlüğünce hiçbir düzeltme ve ekleme yapılmaksızın ilgili yayının yer aldığı sayfa ve stunlarda aynı puntolarla ve aynı şekilde yayınlanması yasal zorunluluk olduğundan öncelikle bu yazının yayınlanmasını yayınlanmaması halinde sulh ceza mahkemesine müracat edileceği hususu kanuna ihtar olunur.