BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Bahçeli O'na babasını hatırlattı!

Merhum Alparslan Türkeş'in küçük oğlunun AK PArti'den adaylığını Devlet Bahçeli nasıl değerlendirdi?

Abone ol

İNTERNETHABER / Türkiye günlerdir merhum Alparslan Türkeş'in iki oğlunun iki ayrı partiden milletvekili adayı olmasını konuşuyor. Ancak bu konuda MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin ne diyeceği merak konusuydu. Bahçeli, Ahmet Kutalmış Türkeş'in AK Parti'den adaylığı konusunda önce suskun kalmayı tercih etse de, ardından tek cümleyle Türkeş'e babasını hatırlatmayı da ihmal etmedi.

EVLATLARIN BABALARININ YOLUNDA GİTMESİNDE FAYDA VARDI

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan MHP Genel Başkanı Bahçeli, 'Alparslan Türkeş'in küçük oğlunun AK Parti'den adaylığı konusunda ne düşünüyorsunuz sorusuna, "Bu konuda yorum yapmak istemiyorum. Ama evlatların babalarının partisini tercih etmelerinde yarar vardı" dedi.

BAŞBAKAN BİZDEN NASIL ÖZÜR DİLECEYECEK?

Erdoğan'ın AKPM'de İmralı ile ilgili kendisine sorulan soruyu 'hükümet, devlet organları aracılığıyla istediği kişiyle görüşür' cevaplamasını şöyle değerlendirdi:

"Başbakan'ın İmralı ile ilgili cevapları bizim haklılığımızı gösterdi. Zamanında bu konuyla ilgili bize 'şerefsiz' diyen Başbakan, şimdi nasıl özür dileyecek merak ediyorum."

HIRÇINLIK İYİ DEĞİLDİR

Bahçeli, Başbakan Erdoğan'ın Avrupa Parlamentosu'ndaki çıkışını da doğru bulmadığını belirterek, "Sayın Başbakan daha sabırlı soğuk kanlı seçici konuşmalıydı. Bu yolu denemesi ülke için faydalı olurdu. Hırçınlık iyi değildir" dedi.

ENGİN ALAN İÇİN NELER SÖYLEDİ?

Balyoz tutuklusu Engin Alan'ın MHP'den aday gösterilmesinin eleştirildiğinin hatırlatılması üzerine, Bahçeli, şunları söyledi:

"Bu eleştirilere hiç aldırış etmiyoruz. Güneydoğu'da kahramanca savaşan Sayın Engin Alan Paşa, İstanbul 1. bölge 1. sıra adayıdır. İnşallah kendisini yakında TBMM'de göreceğiz."

SEÇİM ÇALIŞMALARI

12 Haziran'da yapılacak genel seçimler için MHP'nin harekete geçtiğini ifade eden Bahçeli, yapılan çalışmaları şöyle özetledi;

"19 nisan 2011 günü Anadolu gösteri merkezinde 550 milletvekili aday arkadaşlarımızla siyasi değerlendirme yapacağız ve il başkanları illerinin adaylarını alıp çalışmayı başlatacaklar. Ben de bütün illerimizi ilçe ve belde olarak gezmeye devam edeceğim"