BIST 10.358
DOLAR 32,25
EURO 34,79
ALTIN 2.466,79
HABER /  GÜNCEL

Çarşaflı erkekler İzmir'i ayağa kaldırdı

Böyle bir hırsızlık planı duymadınız! İki genç daha iyi yaşamak için plan yaptı. Çarşafları giydiler ama ellerine yün eldiven takınca...

Abone ol

İzmir dün tarihinin en ilginç soygun girişimlerinden birini yaşadı. Çarşaf giyip, peçe takarak kadın kılığında belediye otobüsüne binen iki kafadarın TEDAŞ Veznesi soygun girişimi, şoförün ve yolcuların dikkatine takıldı.

Canlı bomba sanılan iki erkek, 12 durak sonra yolu kesen polis tarafından kıskıvrak yakalandı. Çarşafın içinden sakallı iki gencin çıkması, herkesi şaşkına çevirdi. Gençlerin herşeyi en ince ayrıntısına kadar planladıkları, vurulmaları halinde yakınları okusun diye mektup dahi yazdıkları ortaya çıktı.

ELLERİNE YÜN ELDİVEN TAKIP
HİÇ KONUŞMAYINCA ŞÜPHE ÇEKTİLER


İzmir'de henüz girişim aşamasına bile gelmeden ortaya çıkarılan sıra dışı olay, Çiğli Ulukent-Bostanlı seferini yapan 428 numaralı ESHOT belediye otobüsünde yaşandı. Otobüse binen çarşaflı ve peçeli iki kadın, otobüsün sol arka kısmına oturdu. Çarşaflı ve peçelerinin yanı sıra, ellerinde yün eldiven bulunan iki kişinin fiziki yapıları ile yüzlerinin görünen kısımlarındaki kaş yapıları otobüsteki diğer yolcuların dikkatini çekti.

YOLCULAR CANLI BOMBA SANDI

Otobüs ilerledikçe duraklardan binen yolculardan 5'i aralarında hiç konuşmayan iki kişiyi, "terörist" şüphesiyle otobüsün şoförüne bildirdi. Otobüs şoförü N.H, araca binerken kendisinin de dikkatini çektiği iki kişiyle ilgili bazı yolcuların "Bunlar kadın değil, canlı bomba olabilir" diyerek şüphelerini dile getirmesi üzerine cep telefonuyla polisi aradı. İhbar sonrası Çiğli Kavşağı'nda polis, belediye otobüsünün önünü keserek durdurdu. İki ayrı ekipteki 4 polis, hızla otobüse bindi, arka kısımda oturan iki şüpheliyi aynı hızla araçtan indirip etkisiz hale getirdi.

ETERLE BAYILTIP TEDAŞ VEZNESİNİ SOYACAKLARDI

Yapılan kimlik kontrolleri sonrasında plastik doğrama sektöründe çalışan lise mezunu T.E.E. ile özel bir gümrük şirketinde çalışan Y.K. adlı iki gencin üzerlerinde yapılan aramada birer adet bıçak, bayıltıcı sprey, bir şişe eter, bir parça pamuk, çok sayıda çeşitli hap ve eldiven bulundu. Zanlıların soygun sonrasında hedef şaşırtmak için bir lisenin öğrenci üniformasını da giydikleri de belirlendi.

YAKALANIRLARSA İNTİHAR EDECEKLERDİ

Poliste herhangi bir kayıtları olmayan iki kafadarın, Şemikler TEDAŞ Veznesi'ni soymayı planladıkları belirlendi. Çarşaflı iki gencin tüm ayrıntıları tek tek düşündükleri, hatta yakalanma anında intihar etmek için yanlarında çok sayıda ilaç aldıkları ve ayrı ayrı intihar mektupları yazdıkları tespit edildi.

ÖLME İHTİMALİNE KARŞI BU MEKTUBU YAZMIŞLAR

"Lütfen bizi iyi anlayın, şu an bu mektubu okuyorsanız hakkın rahmetine kavuşmuşuzdur. Biz hırsız değiliz, ailelerimizin yüzüne bakamayız, bizlerin amacı ailelerimize daha iyisini vermekti. Ancak bu düzende olmadı, ayrıca biz hırsızlarla aynı koğuşta kalamayız, çünkü biz hırsız değiliz, biz aldığımız paranın bir kısmını da ihtiyacı olan aileye, bebeğine süt alamayan anneye verecektik. Daha iyi bir hayat için başlangıç yapacaktık.

EĞER BİZİ VURMUŞSANIZ...

Bu arada bizi yakalanma anında vuran veya intihar etmemize engel olamayan kimse sakın pişmanlık duymasın, üzülmesin. Ayrıca TEDAŞ veznesinde eterle bayılttığımız abi inşallah iyidir. Onun bu olaylarla hiç suçu ve günahı yok. Biz ailelerimizi çok seviyoruz, kız arkadaşımı çok seviyoruz, sevmeye de devam edeceğim" ...