BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP adliye nöbetine hazırlanıyor

Aziz Kocaoğlu'nun, toplam 397 yıla kadar hapis cezası istemiyle tutuksuz yargılandığı davanın görülmesine 3 Nisan'da başlanacak

Abone ol

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile belediye bürokratları ve sendika temsilcilerinin, 'suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve yönetmek' suçlamasıyla yargılandığı davanın ilk duruşması, 3 Nisan'da, Bayraklı Adliyesi'nde yapılacak.

CHP'nin genel başkan yardımcıları, İzmir milletvekilleri ve komşu illerdeki vekiller, belediye başkanları, belediye ve il genel meclis üyeleri, ilçe başkanları, parti yöneticilerinin yanısıra, sendikalar, Türk Mimar ve Mühendis Odaları Birliği (TMMOB) meslek kuruluşları, İzmir Barosu, dernekler, Adliye önünde toplanarak Kocaoğlu ve bürokratlarına moral desteği verecek.

TEK PANKART AÇILACAK

CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel, 3- 13 Nisan'da gerçekleştirecekleri 'Adalet Günleri' etkinliği için, "Partili olsun olmasın içinde vicdanının sesini dinleyen, adalet duygusu olan herkes adliye önünde toplanacak. Sessizce insanlar mahkemeyi takip etmeye gidecek. Parti yöneticileri mahkeme salonuna girecek. Partiler, parti bayrağı ve pankartı açmayacak. Tek pankart, 'İzmir adaletini istiyor' olacak" dedi.

HAKSIZ YERE CEZAEVİNDELER

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Ege Bölge Temsilcisi Başkanı Ali Çeltek, "Arkadaşlarımız haksız yere cezaevindeler. Siyasi operasyon olduğunu düşünüyoruz. Herkes için adalet anlamında duyarlı çevrelerin orada olması için gereken çalışmaları yapıyoruz. Ciddi bir katılımla bu süreci izleyeceğiz. TÜMBELSEN katılacak. Duyarlı sendikaların da orada olacağını tahmin ediyoruz" dedi.

ÜLKE AÇIK CEZAEVİNE DÖNDÜ

TMMMOB İzmir Dönem Sözcüsü Ferdan Çiftçi, "Kitlesel olarak katılacağız. Bu ülke açık cezaevine dönüştürülmüş durumda. Ülkenin her tarafında aydınlar, köylüler, öğrenciler, gazeteciler seçilmiş siyasetçiler, belediye başkanları gözaltı tutuklama ve davalarla susturulmaya çalışılmakta ve bir hukuksuzluk hüküm sürüyor. İzmir'de de yapılan operasyonlar sonucu içinde sendikacıların da olduğu bir tutuklama sözkonusu. 3 Nisan'da başlayacak duruşmalarda adaletin yerini bulacağına inanıyoruz. İzmir üzerinden yürütülen uygulamanın son bulması gerekir" dedi.

İZMİR HALKI HAKSIZLIĞA TEPKİ GÖSTERİR

İzmir Barosu avukatlarından Ercan Demir, "Kocaoğlu, İzmir halkının yüzde 60'ına yakın oyunu alarak başkan seçildi. İzmir halkı böylesi yüksek bir oranda destek verdiği başkanına yapılan haksızlığa doğal olarak tepki gösterecektir" dedi.