BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Çarpacaksa bu araba çarpsın

Kazanın iyisi olmaz elbette ama bu araba da bir şans doğrusu... Çünkü bu arabanın çarptığı yayanın yaşama şansı çok fazla.

Abone ol

İNTERNETHABER/Dış Haberler

Toyoda Gosei firması, yaya tanıma sistemi ve dolayısıyla bazı sensör ve kamera sistemlerine sahip olan arabalar için, bu ön ızgara ve kaput hava yastığı sistemlerini üretip, uyarlayabiliyor.

Toyoda Gosei Japan, yayaları korumak için iki çeşit hava yastığı sergiledi. Kaput hava yastığı, bir yetişkin insanın kafası ön tampona ya da panele çarpınca, kaputun altındaki motor bölümünden dışarı doğru fırlayıp şişerek, darbenin etkisini emiyor.

Ön ızgara hava yastığı ise, ızgaradan dışarı doğru fırlayıp şişerek, bir çocuğun kafasını ya da yetişkinin bel gölgesini darbelerden koruyor. Yayaların kafasına gelebilecek darbe etkisini emmekle alakalı olarak bir de, barut kullanarak ön kaputu havaya kaldıran 'Hood Lifting' (Kaput kaldırma) teknolojisi bulunduruyor.

Toyoda Gosei, bu ön ızgara ve kaput hava yastıklarını, kazalar esnasında darbe emme konusunda kaput kaldırma sisteminden sonra ki, en iyi yaya koruma sistemi olarak tanımlıyor.

YAYALARI KORUYAN ARABA GÖRSELLERİ HABERİN DEVAMINDA...

[PAGE] [PAGE] [PAGE] [PAGE]