BIST 10.274
DOLAR 32,27
EURO 34,78
ALTIN 2.407,85
HABER /  SPOR

Carlosun gidişi de muhteşem oldu

Gelişi gibi dönüşü de güzel oldu. Fenerbahçe’de Roberto Carlos defteri dün resmen kapandı.

Abone ol

Fenerbahçe'nin ünlü Brezilyalı yıldız futbolcusu Roberto Carlos, UEFA Avrupa Ligi'nde Sheriff takımıyla yapılan maçtan sonra veda etti.

Brezilyalı futbolcu ''Teşekkürler Türkiye'' diyerek Türkiye mcerasına son noktayı koydu.


Brezilyalı futbolcu, kulübeden, ısınmak için saha kenarına çıktığında tribünlerden alkış aldı. Bütün tribünler ''I Love You Carlos'' şeklinde tempo tuttu.

FUTBOLCULAR CARLOS'UN ETRAFINDA ÇEMBER OLDU

89. dakikada Semih'in yerine oyuna dahil edilen Brezilyalı yıldız, son dakikalarda kaptanlık bandını taşıdı. Taraftarların ayakta alkışladığı Roberto Carlos'a, tribünler maç sonuna kadar tezahürat yaptı.

Maçın bitişiyle birlikte Brezilyalı futbolcuya koşan takım arkadaşları, Roberto Carlos'u havaya attılar. Brezilyalı yıldızın çevresinde diz çökerek çember oluşturan futbolcular, Roberto Carlos'un dansını alkışladı.

MAÇIN ADAMI CARLOS

Sarı-lacivertlilerin, maçlardan sonraki antrenmanlarda maçın adamı seçilen futbolcuya yaptığı kutlamanın benzeri, Roberto Carlos'a da yapıldı.

Takım arkadaşları, saha içinde futbolcular ve teknik heyetin oluşturduğu koridordan, antrenörler Roland Koch ve Ayhan Tumani'nin kucağında geçen Brezilyalı futbolcunun kafasına vurmaya çalıştı.

Tribünlerın çağrısı üzerine Semih, Roberto Carlos'u yanına alarak tribünleri selamladı.

Bu arada, maçın bitişiyle birlikte saha kenarında havaya sarı-lacivert konfetiler atıldı.

UĞUR, ROBERTO CARLOS'A KOŞTU

Sheriff karşısında Fenerbahçe'nin ilk golüne imzasını atan Uğur, gol sevincini yedek kulübesinde Roberto Carlos ile paylaştı.

Golün ardından kulübeye yönelen Uğur'u, burada takım arkadaşları kutlarken, sarı-lacivertli futbolcu, Fenerbahçe'de son maçına çıkan Brezilyalı yıldıza sarıldı.

Carlos, maç sonrası yaptığı açıklamada, arkadaşlarını, Fenerbahçe'yi, sarı-lacivertli taraftarları bıraktığı için üzgün olduğunu belirterek, ''Buradan ayrılmak zorunda olduğum için üzüntülüyüm. Hayatımda öyle bir döneme gelmiştim ki bir karar vermek gerekiyordu. O karar da Brezilya'ya dönme yönünde oldu'' dedi.

KALBİMİN BİR PARÇASI FENERBAHÇE'DE OLACAK

Brezilya''ın büyük kulüplerinden Corinthians ile anlaştığını kaydeden Roberto Carlos, ''Bundan sonra kariyerini bir süre daha orada sürdüreceğim, ancak kalbimin bir parçası burada Fenerbahçe ile olacak. Sizleri hiçbir zaman unutmayacağım'' diye konuştu.

Brezilyalı oyuncu, bir gazetecinin, ''Neden sezon sonunda değil de devre arasında ayrılıyorsun?'' sorusunu şöyle yanıtladı:

''Kontratım sezon sonunda bitiyordu, ancak gitme kararımı biraz daha önceye çektim. Zamanı geldiğini düşünüyorum. Eşim hamile ve Brezilya'da. Tüm ailem Brezilya'da. Çözmem gereken şeyler var. 16 yıldır ülke dışında oynuyorum. Avrupa kariyerimin sonuna geldim. Sezon başında aldığım kararı biraz daha erkene çektim. Karşılıklı anlayışla Fenerbahçe'den ayrılıyorum.''

BİR GÜN TEKRAR GÖRÜŞECEĞİZ

Roberto Carlos, Türkiye'de ve Fenerbahçe'de olduğu sürede güzel şeyler verdiğini dile getirerek, ''Futbol kariyerim bittikten sonra saha dışında Real Madrid'de de olabilirim. Eğer Fenerbahçe bana bir teklif yaparsa, bir kez daha burada olmaktan mutluluk duyarım. Herkese teşekkür ediyorum. Bir gün tekrar görüşeceğiz'' şeklinde konuştu.

Carlos, son olarak Türkçe ''Teşekkürler Türkiye'' diyerek veda etti. Brezilyalı futbolcu, 20 Aralık Pazar günü Türkiye'den ayrılacağını söyledi.

KARŞILIKLI ANLAYIŞ

Roberto Carlos giderken Fenerbahçe’ye tam 3.5 milyon Euro para kazandırdı. Sarı lacivertli yöneticiler birkaç gündür sözleşmesinin feshi için görüştükleri Brezilyalı futbolcuya, “Corinthians ile anlaşmana saygı duyuyoruz. Bu senin tercihin. Ancak senin bir bonservis bedelin var. 3 milyon Euro’yu getirirsen, gitmene izin veririz” dediler.

KENDİM ÖDEYECEĞİM

Roberto Carlos, “Corinthians’a, ‘benim için bonservis bedeli ödemeyeceksiniz’ dedim. Bu saatten sonra onlardan para istemek olmaz. Bonservis paramı ben kendi cebimden ödeyeceğim. Size 1.5 milyon Euro vereyim, bu işi bitirelim” dedi. Fenerbahçeli yöneticiler de olumlu yanıt verince, taraflar masadan el sıkışarak ayrıldı. Sarı lacivertli kulüp, Roberto Carlos’a sezonun ikinci yarısı için ödemesi gereken 2 milyon Euro’dan da kurtulduğu için 3.5 milyon Euro kara geçmiş oldu.