BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  SPOR

Carlos Fenere, Lugano Madride

Roberto Carlos: Capello da F.Bahçe'ye gitmemin iyi olacağını söyledi.' R.Madrid, Lugano için 12 milyon Euro veriyor.

Abone ol

Roberto Carlos: 'Burada zamanım doldu. Capello da F.Bahçe'ye gitmemin iyi olacağını söyledi.' R.Madrid, Lugano için 12 milyon Euro'yu gözden çıkardı.

'Sadece Alex için gelmedim' diyen Figer, İspanya'ya gitti; Roberto Carlos 3 aylık suskunluğuna son verdi: Buradaki zamanım doldu. Fabio Capello da Fenerbahçe'nin iyi bir seçim olacağını söyledi.

Defanstaki sıkıntı yüzünden 3 yıldır La Liga ve Devler Ligi'nde kâbus gören Real Madrid, 'Güney Amerika'nın en iyi savunmacısı' seçilen Diego Lugano için 12 milyon Euro'yu gözden çıkardı.

İşte gün gün operasyon

6 Mart Salı: Alex de Souza'nın menaceri Figer, İstanbul'a geldi.
7 Mart Çarşamba: Başkan Aziz Yıldırım ve Mahmut Uslu ile görüşen Brezilyalı futbol adamı, "Buraya sadece Alex için gelmedim. Alex'in kontrat uzatması sorun olmayacak" dedi.
Aynı günün gecesi: Yıldırım, "Figer ile para dahi görüşmedik. Kendisi şimdi Madrid'e gidip hafta başı dönecek. Sonrasında işi bitireceğiz" açıklamasını yaptı. 
9 Mart Cuma: Figer'in Fenerbahçe adına Roberto Carlos ile görüşeceğini yazdı. Aynı gün öğleden sonra; Carlos, 11 yıllık Real Madrid serüvenine nokta koyacağını açıkladı: "Hiçbir şey kazanılmadan geçen üst üste 3 yıl, beni bu karara götürdü. Bu kulüpteki zamanım doldu."

Fabio Capello ne derse o!.

Peş peşe yaşanan bu olaylar, Fenerbahçe adına atılan her adımın Robinho değil, Roberto Carlos'a uzandığını ortaya koyuyordu. FANATİK'in yakın takibe aldığı zincirleme gelişmeler, tam 3 aylık suskunluğuna son vererek İspanya gazetelerinden AS'a konuşan ünlü Brezilyalı futbolcu tarafından da şu sözlerle doğrulandı: "Artık yeni projelere yelken açacağım. Bu konuda şu anki teknik direktörüm Fabio Capello ile görüştüm.

Futbol görüşüne çok saygı duyduğum Capello, bana Fenerbahçe'nin iyi bir tercih olacağını söyledi. Ona güvenim tam. Ölene kadar benim babam gibi olacak..." Carlos'un Real Madrid ile olan sözleşmesi, sezon sonunda bitiyor.
Fanatik

Sao Paolo’dan gelmişti

Kanarya'da diğer flaş gelişme ise Diego Lugano konusunda yaşandı. 'Güney Amerika'nın en iyi savunma oyuncusu' seçildikten sonra Sao Paolo'dan Fenerbahçe'ye transferi büyük ses getiren Uruguaylı futbolcuyu, Real Madrid'in yakın takibe aldığı öğrenildi.

Sezon başında sergilediği futbolla büyük eleştiri alan Lugano, İstanbul ve yeni takımına adaptasyon dönemini geçirdikten sonra gerçek performansını ortaya koymaya başladı ve kritik maçlardaki muhteşem oyunuyla dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Özellikle Avrupa Kupası karşılaşmalarında takımın ayakta kalan isimleri arasında sivrilen Lugano, böylece İspanyol devinin de transfer listesine girdi.

Sözleşmesi 2009’a kadar

Fenerbahçe ile sportif gelişmelerin yanı sıra pazarlama konusunda da fikir alışverişinde bulunan Real Madrid'in, Lugano için 12 Milyon Euro'yu gözden çıkardığı kaydedildi. Orta saha ve hücum hattına yaptığı transferlerle 'Yıldızlar Topluluğu' olarak anılan İspanyol devi, buna karşın savunmada yaşadığı sıkıntılar yüzünden 3 yıldır kâbus görüyor. Sezon sonu yeniden yapılanmaya gidecek olan Madrid ekibinin, defansa takviye yapacağı biliniyor. Lugano'nun ile 2 yıl daha sözleşmesi bulunduğuna dikkat çeken yöneticiler ise şu yorumu yapıyor: Önce şampiyonluk, transfer sezon sonu..." Fanatik