BIST 10.046
DOLAR 32,40
EURO 34,56
ALTIN 2.382,71
HABER /  POLİTİKA

Baykala göre İstanbul bitti

CHP'li milletvekilinin kapkaça uğraması Deniz Baykal'a soruldu. Baykal İstanbul'da güvenliğin kalmadığını söyledi.

Abone ol

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Türkiye'nin en temel konusunun, can ve mal güvenliği konusu olmaya başladığını belirterek, ''İstanbul'un sahibi yoktur. İstanbul, iflas etmiş bir kent konumundadır'' dedi.

Kadıköy Belediyesinin Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniğinin açılışına katılan Baykal, tören sonrasında gazetecilerin CHP İstanbul Milletvekili Zeynep Damla Gürel'in kapkaça uğramasıyla ilgili sorusu üzerine, İstanbul'un artık yaşanabilir bir kent konumunda olmadığını söyledi. Türkiye'nin en önemli kentinin sokaklarında can ve mal güvenliği bulunmadığını ifade eden Baykal, şöyle dedi: ''Vatandaş için yoktur, milletvekili için yoktur. Türkiye'nin en temel konusu, can ve mal güvenliği konusu olmaya başlamıştır. İstanbul, öyle anlaşılıyor ki sahipsiz bir kenttir. İstanbul'un sahibi yoktur. İstanbul'un bu sorunlarla baş edecek bir yönetimi yoktur. Yani İstanbul, iflas etmiş bir kent konumundadır. Bundan büyük üzüntü duyuyorum.''

Türkiye'nin bu noktaya gelmesine yol açan nedenleri çok iyi bildiklerini anlatan Baykal, ''Yıllardan beri izlenen yanlış politikalar, ekonomik yoksullaşma, işsizlik, kanunların bir kenara bırakılmış olması, kanun egemenliğinin ortadan kalkmış olması, idarede, emniyette partizanca kadrolaşmalar, yolsuzlukların büyük kentlerde cirit atar hale gelmesi, İstanbul'un bir rant merkezi haline dönüştürülmek istenmesi, İstanbul halkının sorunlarıyla değil, İstanbul'un kaynaklarının nasıl talan edileceğiyle ilgilenen bir anlayışın Türkiye'de ve İstanbul'da egemen olması bütün bunların altında yatan nedenlerdir'' diye konuştu. İstanbul ve Türkiye'nin yeni bir başlangıca ihtiyacı olduğunu belirten Baykal, bundan sonra herkesin her türlü tehlike ve tehditle karşı karşıya olduğunu kaydetti. İstanbul'a alt yapı yatırımı yapılmadığını, ulaşımın kendi kaderine terk edildiğini, metronun 15 yıl önceki konumunda olduğunu söyleyen Baykal, ''Para yok deniyor, ama her türlü talan sürdürülüyor. Yeşil sahalar imara, ticari merkezlere açılıyor. Giderek yoğunluk artırılıyor'' şeklinde konuştu.