BIST 10.056
DOLAR 32,25
EURO 34,80
ALTIN 2.428,74
HABER /  POLİTİKA

Aksu kadınlara seslendi

İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, kadınları siyasete davet ederek, ''Gür bir sesle (Biz de varız) deyin." dedi.

Abone ol

İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, kadınları siyasete davet ederek, ''Gür bir sesle (Biz de varız) deyin. Hem sivil toplum kuruluşlarında hem de siyasette neler yapabileceğinizi herkese gösterin'' dedi.

Aksu, AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları Başkanlığınca düzenlenen 4. Kadın Şurasında yaptığı konuşmada, tüm kadınların Dünya Kadınlar Günü'nü kutlayarak, toplumun baş tacı olan kadınların her gün hatırlanması, saygı ve sevgiyle el üstünde tutulması gerektiğini dile getirdi. Tarih ve kültürümüzde kadının çok ayrı ve özel bir yeri olduğunu anlatan Aksu, özellikle anneye ''üf'' bile denmediğini kaydetti.

Demokrasi idealine ulaşmak için kadın-erkek eşitliğini, kadın haklarının geliştirilmesini ve cinsiyet ayrımına son verilmesi konusunda herkesin fikir birliği içinde olduğunu kaydeden Aksu, ''Bu konuda yaşanan ve yaşanabilecek olumsuzlukların üstesinden gelmek ve kadınıyla, erkeğiyle mutlu bir toplum hedefini yakalama yolunda atılacak en önemli adım, sivil toplumun gelişmesi ve güçlenmesidir'' diye konuştu.

Güçlü bir sivil toplumun varlığının, özgürlüğün en büyük güvencelerinden biri olduğu kadar, demokrasinin pekişmesi ve istikrarı açısından da son derece hayati olduğunu belirten Aksu, ''Demokratik çoğulcu sistemde çok sesliliğin sağlanması ve siyasal kararların alınması sürecinde bireyin örgütlü olarak sesini duyurabilmesinin en önemli uygulama araçlarından birisi olan sivil toplum kuruluşları, öncelikle kişilerle toplum, daha sonra ülke ve uluslararası toplum arasında bağ kurar. Hak ve özgürlüklerin korunmasında önemli bir fonksiyon ifa ederler'' dedi.

Sivilleşmenin en önemli unsurlarından birisi olan sivil toplumun geliştirilmesi amacıyla hükümet olarak çok önemli yasal düzenlemeler yaptıklarını anlatan Aksu, çağdaş ve AB normlarına uygun yeni Dernekler Kanunu çıkardıklarını söyledi.

Kadınların karar alma mekanizmalarında daha fazla yer almalarını sağlamanın büyük önem taşıdığını belirten Aksu, Türkiye'de ulusal ve yerel karar alma mekanizmaları içinde yer alan kadın sayısının dünya ortalamasının altında olduğuna işaret etti. Aksu, kadınlara seslenirken, ''Bu sayının arttırılması ve bu hususta Türkiyemizin dünyaya örnek olması için sizleri göreve davet ediyorum. Gür bir sesle (Biz de varız) deyin. Hem sivil toplum kuruluşlarında hem de siyasette neler yapabileceğinizi herkese gösterin. Hep birlikte ülkemizi dünyanın en gelişmiş ülkeleri arasına taşıyalım. Her alanda sizlerle birlikte önemli çalışmalar yapacağımıza inanıyorum'' dedi.