BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,84
ALTIN 2.392,05
HABER /  GÜNCEL

Canlı bombanın son saniyeleri

Canlı bombanın olayı gerçekleştirmeden saniyeler önce nizamiyenin güvenlik kamerasıyla çekilen görüntülerine Milliyet ulaştı.

Abone ol

Saldırgan önünü atkıyla kapatıyor, nizamiye camının önünde bekleyen Şanlı, içeri alındıktan sonra Mustafa Akarsu'nun üzerini aramasına fırsat vermeden bombayı patlatıyor.

1 Şubat 2013'te ABD Büyükelçiliği'ne yönelik intihar saldırısı gerçekleştiren canlı bombanın son anları Milliyet'in manşetinde.

Saldırının gerçekleştirildiği ABD Büyükelçiliği personelinin kullandığı nizamiyenin güvenlik kamerasınca kaydedilen görüntülerde, Ecevit Şanlı’nın nizamiyenin camının önünde beklediği ve daha sonra içeriye girdiği görülüyor.

Görüntülerden, önünü bir atkı ile kapattığı ve şapka taktığı görülen Şanlı’nın, saldırıda yaşamını yitiren Mustafa Akarsu tarafından üzerinin aranacağı sırada saldırıyı gerçekleştirdiği anlaşılıyor.

ÖNÜNDE MUSTAFA AKARSU VAR
Milliyet’in elde ettiği görüntülerin devamında ise Şanlı’nın x-ray cihazına girmeden, üzerindeki mekanizmayı ateşlediği görülüyor. Şanlı, birkaç saniye sonra, Akarsu’nun üzerini aramasına fırsat vermeden, vücuduna sarılı TNT’nin patlayıcı mekanizmasını butonla harekete geçirerek, kendisinin ve Akarsu’nun yaşamını yitirmesine, nizamiyede bulunan gazeteci Didem Tuncay’ın ağır biçimde yaralanmasına yol açan saldırıyı gerçekleştirdi.

canli-bomba.20130312074115.jpg