BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

ABD Venezuelalı diplomatları sınır dışı etti

Venezuela'nın ABD'li diplomatları "ülkeyi istikrarsızlaştırmaya çalıştıkları" gerekçesiyle sınır dışı etmesine misilleme gecikmedi. Bu arada, Küba lideri Fidel Castro, Chavez'in ölümü nedeniyle "derinden yaralandığını" söyledi.

Abone ol

Caracas'taki Amerikalı ataşelerin sınır dışı edilmesine karşılık olarak ABD yönetimi de iki Venezuelalı diplomatı istenmeyen kişi ilan etti.

Karar diplomatlara, hayatını kaybeden Venezuela lideri Başkanı Hugo ertesinde iletildi.

İki ülke de 2010'dan beri diğerinin başkentinde büyükelçi bulundurmuyor.

Chavez'in hayatını kaybettiği salı günü, ABD'li diplomatlar sınır dışı edilmişti. Venezuela Devlet Başkan Yardımcısı Nicolas Maduro, diplomatların "ülkeyi istikrarsızlaştırmaya çalıştıklarını" öne sürmüştü.

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Victoria Nuland, "Haksız olduğunu düşündüğünüz bir olaya karşı hamle yaparak tavrınızı açıkça gösterirsiniz" dedi.

Maduro: Halk Chavez'dir

Bu arada, Venezuela Devlet Başkan Vekili Maduro, 14 Nisan'da yapılacak seçimde aday olduğunu resmen bildirdi.

Ulusal Seçim Konseyi önündeki konuşmada Maduro, "Ben Cahavez değilim ama onun oğluyum ve biz hepimiz, halk Chavez'dir" ifadelerini kullandı.

Venezuela Birleşik Sosyalist Partisi adayı 'nun, muhalefetteki Demokratik Birlik lideri 'e göre daha şanslı olduğu düşünülüyor.

Ekim ayında yapılan seçimde Chavez % 54 oy olarak Capriles'e 10 puan fark atmıştı. Kanser tedavisi gören Chavez, Maduro'yu halefi olarak işaret etmişti.

Diğer yandan, Chavez'in ilham kaynağı olan sosyalist Küba lideri Fidel Castro, Venezuela liderinin ölümü nedeniyle "derinden yaralandığını" dile getirdi.

Castro'nun imzasıyla yayımlanan makalede Chavez, "Küba'nın tarihindeki en iyi dostu" olarak tarif edildi.