BIST 10.263
DOLAR 32,24
EURO 34,79
ALTIN 2.410,49
HABER /  DÜNYA

Chavez sonrası ilk vaat geldi

Geçen hafta yaşamını yitiren Venezuela Devlet Başkanı Chavez'in ardından iktidar adayları vaatlerde bulunmaya başladı.

Abone ol

Venezuela 'da, geçici Devlet Başkanı Nicolas Maduro , suç oranını düşürme sözü verdi.

Yüz binlerce partili önünde konuşan Maduro, 14 Nisan'da yapılacak Devlet Başkanlığı seçim lerinden zaferle çıkması halinde, son yıllarda giderek artan suç oranını düşüreceğini ve cinayetlerin önüne geçeceğini söyledi.

Maduro, ülkenin banliyölerinde, silahsızlanma konusunda birtakım yeni projelerin gelecek haftadan itibaren hayata geçeceğini belirterek, silaha erişimin kolay olmayacağını kaydetti.

Kendisini, hayatını kaybeden Venezuela Devlet Başknaı Hugo Chavez 'in mirasçısı olarak niteleyen Maduro, Venezuela'da şiddeti ve organize suçları azaltan Chavez'in izinden gideceğini de sözlerine ekledi.

Venezuela'da 2012'deki suç oranının, Güney Amerika'nın en yükseği, dünya ortalamasının da 8 kat üzerinde olduğu biliniyor.

CHAVEZ KARŞITI SON KANAL DA KAPANDI

Venezuela'da Chavez karşıtı yayın yapan son televizyon kanalının satılacağı açıklandı.

Globovision kanalı çalışanları, yayın organlarının hükümete yakın bir işadamına satılacağına ilişkin bilgi aldıklarını, kanallarının yayın politikasının değişmesinin ve bazı çalışanların işten çıkarılmasının beklendiğini bildirdi.

Çalışanlar, satışın, vefat eden Devlet Başbakanı Hugo Chavez 'in halefi olarak gösterdiği yardımcısı Nicolas Maduro'nun favori görülen 14 Nisan'daki Devlet Başkanlığı seçiminin ardından gerçekleşeceğini söyledi.

Kanalın genel müdürü Guillermo Zuluaga'nın düzenlediği toplantıya katılan çalışanlardan biri, genel müdürün kanalın sigorta şirketi La Vitalicia'nın başkanı Juan Domingo Cordero'ya satılacağını söylediğini aktardı.

Uzmanlar, Cordero'nun Meclis Başkanı Diosdado Cabello gibi yetkililerle iyi ilişkisinin bulunduğunu kaydetti.