BIST 10.267
DOLAR 32,26
EURO 34,74
ALTIN 2.415,19
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Çankaya'da engelliler galoş üretiyor

'Zihinsel Engelli Çocuklar Aileleriyle Dayanışma Derneği'nde zihinsel engelli çocuklar galoş üretimini öğreniyor.

Abone ol

Çankaya Belediyesi Sosyal Projeler Merkezi'nin faaliyetlerine ev sahipliği yaptığı 'Zihinsel Engelli Çocuklar Aileleriyle Dayanışma Derneği'nde zihinsel engelli çocuklar galoş üretimini öğreniyor.

Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık'ın yeni toplumcu belediyecilik anlayışı kapsamındaki sosyal projelerden biri daha hayata geçti. Çankaya Belediyesi Sosyal Projeler Merkezi'nin faaliyetlerine ev sahipliği yaptığı ve zihinsel engelli çocukların anne babalarının yönetim kurulunu oluşturduğu 'Zihinsel Engelli Çocuklar Aileleriyle Dayanışma Derneği', 3'er ay aralıkla 10 engelli çocuğa meslek edindirme kursu veriyor. İş-Kur destekli proje kapsamında dersler saat 10.00'da başlıyor ve 14.30'a kadar sürüyor.

Merkezde eğitmenler ve sosyal hizmetler uzmanı eşliğinde galoş üretimini öğrenen çocuklar, üç ayın sonunda İş-Kur müfettişlerinin sınavına tabi tutularak sertifika alıyor. Meslek edindirme kursunu başarıyla bitirip sertifika alan çocuklar, iş yerlerinin engelli kadrosunda istihdam edilmek üzere İş-Kur'da sıraya giriyor.

Çankaya Belediyesi Belde A.Ş tarafından öğle yemekleri karşılanan çocuklar, bir günde bin 1500 galoş üretiyor. Öğrencilerin hız kazanmasıyla birlikte söz konusu üretimin günde 2500'e kadar çıkabileceği söyleniyor. Hastanelere satılan galoşlardan elde edilen gelir, dernek yararına ve öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılamak üzere kullanılıyor.
Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık'ın yeni toplumcu belediyecilik anlayışına uygun olarak hayata geçen Sosyal Projeler Merkezi'nde, Çankaya Yeniden Kazanım Atölyesi (ÇAYKA) ve Çankaya Ahşap Çocuk Oyuncaklı Atölyesi'nin (ÇAÇOY) de kısa bir süre içinde hizmete geçmesi için çalışmalar sürdürülüyor.

Çetin Emeç Bulvarı üzerinde bulunan merkezdeki atölye ve dersliklerin tam kapasite çalışır hale geldiğinde, aynı anda 100'e yakın engelli yurttaş meslek eğitimi görebilecek. Yaklaşık 100 genç vasıfsız işsizin de gerek üretim ve eğitim birleştiren atölyelerde gerekse teorik eğitimlerin verildiği dersliklerde eğitim alabilecek.

Engellilere yönelik üretim-eğitim atölyelerinden, danışma servisine, meslek edindirme kurslarından, kadın ve çocuklara yönelik bir dizi projenin de merkezi haline gelecek olan Çankaya Çok Amaçlı Süreli Eğitim Merkezi (ÇASEM) de benzer etkinlikler planlayan tüm Çankayalılara hizmet verecek.