BIST 10.285
DOLAR 32,27
EURO 34,82
ALTIN 2.410,16
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Kapadokya Brezilya'ya açılıyor

Kapadokya bölgesindeki turistik işletmeler, Brezilya'nın Rio de Janeiro kentinde düzenlenecek ABAV 2010 Turizm Fuar'da boy gösterecek.

Abone ol

Kapadokya bölgesindeki turistik işletmeler, 20-22 Ekim 2010 tarihleri arasında Brezilya'nın Rio de Janeiro kentinde düzenlenecek ABAV 2010 Turizm Fuarında, bölgenin doğal, tarihi ve turistik değerlerini tanıtacaklar.

Kapadokya Turistik İşletmeler Derneği (KAPTİD) Genel Sekreteri Nazif Demir yaptığı açıklamada ,son yıllarda Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın etkin tanıtım çalışmalarının yanı sıra, THT 'nın direkt uçak seferleri düzenlemesi ile de artan Brezilya turizm pazarında Kapadokya bölgesinin geçen yıla oranda yüzde 23 oranında bir artışa sahne olduğunu söyledi.

Kapadokya Destinasyonu'nun etkin tanıtımı için turizmciler olarak ciddi bir tanıtım çalışması yapacaklarını vurgulayan Demir "Brezilya'dan Kapadokya bölgesini ziyaret eden turist sayısında yüzde 23 oranında önemli bir artış yaşandı. Bu artışta, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen tanıtım çalışmalarının yanı sıra, THY'nin direkt seferlerinin başlamasının önemli rolü bulunmaktadır. Kültür turizmi ağırlıklı seyahat eden Brezilyalı turistler, ülkemizde çoğunlukla İstanbul ve Kapadokya bölgesini tercih ediyorlar.Türkiye'nin uzak destinasyon olması nedeniyle de, ortalama kalış süreleri ve harcamaları, Avrupa ve yakın destinasyonlardan gelen turistlere oranla en az 2 kat fazladır. KAPTİD olarak , mevcut pazarlarımızdaki tanıtımların yanı sıra, Güney Amerika gibi hedef pazarlara da girmeye başladık." diye konuştu.

Demir, Brezilya'nın Rio de Janeiro kentinde düzenlenecek ABAV 2010 Turizm Fuarında Kapadokya bölgesindeki turistik konaklama tesisleri ile, kültürel ve tarihsel değerleri ve el sanatları ürünlerinin de tanıtımını yapacaklarını söyledi.