BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Çankaya kültür-sanatın merkezi olacak

Mimarlar siyasetin başkenti Ankara'yı kültür ve sanatın da başkenti yapacak bir kongre-kültür merkezi projesi için yarışacak

Abone ol

NERGİS DEMİRKAYA
İNTERNETHABER

ANKARA- Türkiye’nin kalbi, siyasetin merkezi Ankara kültür-sanat merkezi yoksunu. 4 milyonluk şehirde büyük bir konser salonu bulunmuyor. Bu sıkıntıyı çözmek isteyen Çankaya Belediyesi Ankara’yı kültür-sanatın da başkenti yapacak önemli bir projeye imza atacak.

Çankaya Belediyesi yetkililerinden alınan bilgiye göre, Ankara’nın merkezi Çankaya’da büyük konserlerin, kongre ve çeşitli sanatsal etkinliklerin yapılacağı bir merkeze acil ihtiyaç var. Bu nedenle Çankaya Belediyesi’nin yeni dönemde yapacağı en önemli iş Başkente büyük bir kültür-kongre merkezi kazandırmak olacak.

MİMARLAR YARIŞACAK

Ancak inşa edilecek merkezin Ankara’nın kimliği ile bütünleşmesi ve kentte simge bir mekan olması için proje yarışması düzenlenecek. Türkiye genelinde isteyen mimarların katılacağı yarışmada mimar ve şehir plancılarından oluşturulacak bir jüri kente en yakışacak projeyi kabul edecek. Ardından kültür merkezi inşaatına başlanacak. Böylece Ankara da özlediği büyük kongre kültür merkezine kavuşmuş olacak.