BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Demireli geride bırakan İmar Müdürü

Çankaya Belediyesi İmar İşleri Müdürü Erdal Kurttaş, 9 kez gidip 10’uncu kez göreve gelişi ile 9’uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in rekorunu geride bıraktı.

Abone ol

NERGİS DEMİRKAYA
İNTERNETHABER

ANKARA- Ankara’nın en büyük ilçesi Çankaya Belediyesinin İmar İşleri Müdürü Erdal Kurttaş, görevden alınışı ve iade sayısı ile 9’uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’i geride bıraktı.

Dokuzuncu Cumhurbaşkanı Demirel yaklaşık 40 yıllık siyasi geçmişinde kendi deyimiyle 6 kere gitti, 7 kere geldi. Ankara’nın en büyük ilçesi Çankaya Belediyesi İmar İşleri Müdürü Erdal Kurtaş ise görevden alınması ve iadesi ile Demirel’in rekorunu çok geride bıraktı. Çankaya Belediyesi’nin eski başkanları Haydar Yılmaz ve Muzaffer Eryılmaz dönemlerinde toplam 9 kez görevden alındı. Uygulamaları haksız bulan Kurttaş verilen kararlara dava açtı. Kurttaş'ı haklı bulan mahkemeler göreve iade kararları verdi. Sonuçta Kurttaş tam 10 kez göreve iade edildi.

Belediyenin İmar İşleri Genel Müdürü kadrosuna sahip olan Kurttaş, son yerel seçimde belediyenin başına kendisi gibi Şehir Plancısı bir başkan gelince bu kez istek üzerine görevinin başına döndü. Kurttaş 10’uncu kez Çankaya Belediyesi’nin İmar İşleri Müdürü oldu.