BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Azerbeycandan açılıma jet yanıt

Dışişleri Bakanı Davutoğlu'nun Azerbeycan'a gönderdiği mesajın ardından Azerbeycan'dan jet yanıt geldi.

Abone ol

Türkiye ile Ermenistan arasında sınırların açılması yönündeki protokolün ardından Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun Kıbrıs'ta verdiği mesaj, Azerbeycan'ı harekete geçirdi. Aliyev, "bunlar kelime oyunları" diyerek tepkisini gösterdi.

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Elhan Poluhov, her ülkenin uluslararası ilişkilerini düzenleme hakkı olduğunu ifade etti.

Türkiye Ermenistan ilişkilerinin Azerbaycan'ın milli çıkarları ile de bağlantılı olduğunu belirten sözcü, "Azerbaycan topraklarındaki Ermeni işgali bitmeden Türkiye'nin Ermenistan sınırlarını açması Azerbaycan'ın milli çıkarlarına aykırıdır" dedi.

ERDOĞAN'IN TAAHÜTÜ VAR

Türkiye'nin önce taahhütlerini hatırlatan Poluhov, "Türkiye Başbakanı Erdoğan, Mayıs ayında Azerbaycan Milli Meclisinde yaptığı konuşmasında, 'Türkiye Ermenistan ile sınırlarını Azerbaycan topraklarının işgal edilmesinin ardından kapattı, işgal edilen topraklar geri verilmediği sürece sınırlar açılmayacak' demişti. Hatta Azerbaycan tarafının rızası olmadan Türkiye'nin bu yoldan dönmeyeceğini söylemişti" şeklinde konuştu.