BIST 10.320
DOLAR 32,28
EURO 35,10
ALTIN 2.473,06
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Çankaya Belediyesi de toplu sözleşme

Çankaya Belediyesin'de çalışan işçileri kapsayan toplu iş sözleşmesi imzalandı.

Abone ol

Toplu iş sözleşmesiyle işçi ücretlerine birinci yıl yüzde 5 zam yapılacak, düşük ücretler ise ilave yüzde 1 artırılacak. İkinci yılda da ücretlere yüzde 10 artış yapılacak.

Belediyede çalışan 300 kişiye aylık 180 lira yıpranma tazminatı ödenecek, tüm çalışanlara bin metreküp doğalgaz yardımında bulunulacak, temizlik işçilerinin yüzde 35 olan vardiya zammı yüzde 50'ye yükseltilecek.

Sosyal yardımlar da yüzde 50 artırılacak. Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, Anadolu Gösteri Merkezinde düzenlenen imza töreninde yaptığı konuşmada, Çankaya'da yapılanların işçilerin alın teriyle olduğunu ve işçilere çok güvendiğini söyledi.

Belediyeyi ve belediye hizmetlerini çalışanlarla birlikte çok daha ileriye taşıyacaklarını ifade eden Tanık, çalışanların haklarını koruyup kollama konusunda ellerini kollarını bağlayan zor bir miras devraldıklarını belirtti. Çalışanların, yerine getiremedikleri yöneticilik sorumluluklarına rağmen iyi niyetlerini gördüğünü dile getiren Tanık, belediye işçilerine teşekkür etti.

 DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi de taşeron uygulamalarına değinerek, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, CHP Olağan Kurultayı'nda iktidara gelmeleri halinde ''taşeronu bitirecekleri'' yönündeki açıklamasını anlamlı bulduklarını söyledi. Tanık'ın, bir süredir özelleştirmeye karşı kamulaştırma yönünde adımlar attığına dikkat çeken Çelebi, ''Bu son maden kazasındaki 30 kişinin ölümü, taşeron uygulamasıyla ne kadar ceberut, ne kadar gaddar bir üretim ilişkisi kurulduğunun belgesidir. Eğer bu kaderse Sayın Başbakan tedbir almadan, 250 kişilik koruma ordusunu bir kenara bıraksın kaderinin nasıl değiştiğini görsün. Çalışma koşullarının güvenliği sağlanmalıdır. Saldım çayıra, mevlam kayıra yaklaşımı terk edilmelidir'' dedi.

Çok yakında belediyede temizlik işlerinde süren taşeron uygulamasının sona ereceğine inandığını söyleyen Çelebi, belediye işçilerinin önceki dönemden kalan bazı alacakları bulunduğunu, bunların mümkün olan en kısa zamanda ödeneceğine inandığını ifade etti.

Bülent Tanık, Süleyman Çelebi'nin konuşmasının ardından çalışanların ikramiyelerden kaynaklı alacaklarının ödenmesinin ilk gündemleri olduğunu, belediye şirketlerindeki örgütlenmeye de belediyedeki gibi baktıklarını belirtti.

Toplu iş sözleşmesinin imzalanmasının ardından belediye sanatçıların verdiği konserle coşan belediye çalışanları halaylar çekerek toplu iş sözleşmesini kutladılar.