BIST 10.320
DOLAR 32,26
EURO 35,12
ALTIN 2.466,86
HABER /  SPOR

Canaydını şok eden teklif

Ezeli rakip, ebedi dost olan Fenerbahçe ve Galatasaray’ın tarihe geçecek yüzyıllık ortaklıkları direkten döndü!

Abone ol

Aslantepe Stadı’nın yapımını üstlenen Eren Talu’nun finans sıkıntısı üzerine Nihat Özdemir ve Nihat Özbağı’ya ortaklık teklif ettiği ortaya çıktı. Olayı öğrenen Canaydın adeta şoka girdi.

Özdemir’e yüzde 40 hisse

Olay şöyle gelişti: Seyrantepe Stadı’nın yapımını üstlenen Eren Talu ALKE girişimi 20 gün önce mali krize girdi ve çalışmalar adeta durma noktasına geldi. İşte tam bu sırada mali kaynak arayışına giren Talu, Fenerbahçeli Nihat Özdemir ve Nihat Özbağı’ya % 40 hisse ile ortaklık teklifi götürdü.

Son anda ABD’li oldu

Talu, bu arada ABD’li Crescent Heights şirketine de Akbank aracılığıyla teklifte bulundu. İlk görüşmelerin olumsuz geçmesi üzerine ibre Özbağı ve Özdemir ikilisine döndü. Fenerli yöneticilerle sözleşme imza aşamasına gelmişken, 19 Mart’taki son toplantıda ABD’li şirket Talu’ya ‘Evet’ dedi.

Aman kimse duymasın

Bu durumdan hiçbir Galatasaraylı yöneticinin haberi olmazken, sadece dönemin başkanı Özhan Canaydın gelişmeleri öğrendi ve büyük şok yaşadı. Özdemir ve Özbağı, iki kulübün arasındaki gerilimin artmaması için Eren Talu ile birlikte yapılan bu görüşmeleri gizli tutma kararı aldılar (Harun Muslu/Star)