BIST 10.056
DOLAR 32,25
EURO 34,80
ALTIN 2.424,14
HABER /  MEDYA

Can Dündar Türk değil mi?

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, yazar Can Dündar'ı ağır bir dille eleştirdi

Abone ol

Türklüğü aşağılamak savıyla hakkında dava açılan ancak beraatine karar verilen Elif Şafak'ın "Babam ve Piç" romanı, gazeteci ve Genel Başkan polemiğine de sahne oldu.

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, kitapla ilgili olarak "adını ve soyadını yazmış" demesini "seviyesiz" olarak nitelendiren gazeteci Can Dündar'a "Başka bir millete mi mensup" diye yanıt verdi.

Muhsin Yazıcıoğlu, Salı günkü yazısında kendisine "seviyesiz" diyen Can Dündar için "Kendisine hakaret edildiğinin farkında bile" değil dedi. Yazıcıoğlu, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Elif Şafak'ın Türklüğe hakaretten açılan davadan beraat etmesine tepki göstererek, "kitabında kendi adını ve soyadını yazmış" diye açıklama yaptığını, Dündar'ın ise bunu "seviyesiz" olarak değerlendirmesine tepki gösterdi.

Yazıcıoğlu, açıklamasında şunları söyledi: "Türk medyası ve Türk medyasında köşe yazarı geçinenlerin gariplikleri maalesef devam ediyor. Kendilerin hakaret edildiğinden bile dahi haberi olmayan bazı köşe yazarları, kendi ülkesinin vatandaşlarıma hakaret edenlere el açıyor. Can Dündar, başka bir millete mi mensup ki Elif Şafak'ın hakaretini üzerin almıyor? Bu ne garipliktir ki milletine hakaret eden bir insanın sözlerini eleştiren, siyasi sorumluluğa sahip, ülke meseleleriyle haşır neşir olan insanları seviye testinden geçemedi diye mütalaa ediyor. Acaba seviye testini geçemeyen, ülkesinin sorumluluk duygusuyla, heyacanıyla haşır neşir olan siyasetçileri mi, yoksa bunu idrakten aciz güya köşe yazarı olarak kamuoyunu aydınlatmaya çalıştığını zanneden bu tip seviyesini aşamayan köşe yazarları mı?"