BIST 10.173
DOLAR 32,28
EURO 34,92
ALTIN 2.445,85
HABER /  GÜNCEL

Polisler rüşvetten beraat etti

Bir uyuşturucu operasyonu sırasında rüşvet aldığı iddia edilen polisler beraat etti

Abone ol

Küçükçekmece'deki bir uyuşturucu operasyonuna ilişkin yürütülen soruşturma sırasında bir kişinin adını olaya karıştırmama karşılığında rüşvet aldıkları öne sürülen 5 emniyet görevlisi beraat etti.

İstanbul 4. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuksuz sanıklar komiser R.Y. ile polis memurları İ.Ç, K.Ş, G.D. ve M.S. katılmadı.

Duruşmada esas hakkındaki görüşü sorulan Cumhuriyet Savcısı İlker Yaşar, dinlenen tanıkların, sanıkların Emniyet Müdürlüğü'nün yetkili birimlerinin talimatıyla davaya konu operasyona katıldıklarını ve sonuçta da suç konusu eşya ile yakaladıkları kişileri adliyeye sevk ettiklerini kaydettiğini anlattı.

Tanıkların, Serdar Doğan'ın tahkikat dışı bırakılması gibi bir konu olmadığını, ancak dedikodu şeklinde Narkotik Şube Müdürlüğü bünyesine bazı söylentiler dolaştığını bildirdiklerini kaydeden savcı Yaşar, sanıklar hakkında somut bir delil bulunmadığını bildirdi.

Sanıklar hakkında, “dedikodusal konuşmalarla dava açıldığını” belirten savcı Yaşar, parayı verdiği iddia edilen avukat ile bu kişiden para aldıkları öne sürülen bazı memurların da soruşturma dışı bırakıldıklarını hatırlattı.

Savcı Yaşar, haklarında kesin ve inandırıcı delil bulunmadığından sanıkların beraatlerine karar verilmesini istedi.
Mahkeme heyeti de 5 emniyet görevlisinin beraatına karar verdi.

İDDİANAMEDEN

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Fatih Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderdiği yazıda, Küçükçekmece'de, 14 Temmuz 2005 tarihinde yapılan operasyonda ele geçirilen 295 kilogram eroine ilişkin Hasan Doğan ile Serdar Doğan'ın soruşturma dışında bırakılması amacıyla rüşvet verildiği duyumu alındığının belirtildiği anlatılıyordu.

Aynı yazıda, yapılan soruşturma sonucunda avukat Edip Önder'in, Serdar Doğan'ın soruşturma dışı bırakılması için komiser V.Y.Ş'ye 140 bin Avro verdiği, V.Y.Ş'nin de komiser R.Y'ye 60 bin Avro verdiği, R.Y'nin de polis memurları K.Ş, G.D, M.S, F.Ç, Ş.G. ve İ.Ç'ye çeşitli miktarlarda para dağıttığının belirtildiği kaydedilen iddianamede, savcılıkça yapılan soruşturmada “rüşvet aldıkları” belirlenen R.Y, İ.Ç, K.Ş, G.D. ve M.S'nin 4 ile 12'şer yıl arasında hapis cezasına çarptırılması isteniyordu.

Fatih Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturma kapsamında adları geçen avukat Edip Önder ile komiser V.Y.Ş, polis memurları Ş.G ve F.Ç. hakkında soruşturma yapılmasına yer olmadığına karar vermişti.