BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  MEDYA

Can Dündar hangi gazetede yazacak?

Milliyet'ten kovulan Can Dündar, BirGün gazetesi genel yayın yönetmeni Doğan Tılıç'ın köşesinde vekaleten yazacak!

Abone ol

Geçtiğimiz hafta Milliyet gazetesindeki yazılarına son verilen Can Dündar'ın, Birgün gazetesinde yazmaya başlayacağı ortaya çıktı. Gelişmeyi Birgün gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Doğan Tılıç, bugünkü köşe yazısında duyurdu.

"Köşemi bırakıyorum gerçekten!" diyen Tılıç izne çıktığını ilginç bir yazı ile açıkladı:

Gönderdiğim metni tam okumadan "Bu köşesdeki son yazım…" başlığını görür görmez telefona sarılmıştı İba (İbrahim Aydın). "Ne yapıyorsun abi sen ya…" diye dalmıştı söze pürtelaş, bir yandan yazıyı okurken.

Derin bir nefes aldığını hissettim sonunda, üç noktanın yerinde "olabilirdi"nin geldiğini anlayınca. Bu sefer öyle değil. Yalancı çoban durumuna düşmeye niyetin yok. Köşemi gerçekten bırakıyorum!

Gazetenin ilk sayısından itibaren, evimi bitirmek için amelelik yaptığım tek yıl hariç, tatillerde bile yazarak, bence en keyifli yazılarımı tatillerde yazarak, sürdürdüm köşeyi.

"Tatillerde bile yazan yazar" oldum. Şimdi bırakıyorum!

TILIÇ İZNE ÇIKIYOR KÖŞESİNDE DÜNDAR YAZACAK

Bugün itibariyle izne ayrıldığını yazan Tılıç, "Bu arada köşeme de bir Can dost bakacak. Can Dündar" diyerek şöyle devam etti:

"Galiba dünyada ilk kez, bir gazeteci, yokluğunda bir dostunun köşesine sahip çıkacak. Yokluğunu hissettirmeyecek.

Başka anlamlar yüklemeyin buna. Komşularım hayvanlarıma, bitkilerime el verecek. Can da köşeme! O kadar.

(...) Şimdi köşemi bırakıyorum; 5 Eylül'e kadar Can'a!"

CAN DÜNDAR DA DOĞRULADI

Can Dündar da bu sabahTwitter'da bu gelişmeyi doğruladı. Dündar Twitter hesabından, "İzne çıkan Doğan'ın köşesinde olacağım. Perşembe'den itibaren Birgün'e beklerim." diye yazdı.
can dündar birgün

BİRGÜN BUNU DAHA ÖNCE DE YAPTI

BirGün gazetesi daha önce de medyada işsiz kalan köşe yazarlarına sayfalarını açmıştı. Habertürk'ten kovulan Ece Temelkuran, Milliyet'ten kovulan Nuray Mert, Radikal'den kovulan Yıldırım Türker gibi isimler de BirGün'de yazmaya başlamıştı.