BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Can Ataklı'dan muhtıraya yanıt

Gazeteci Can Ataklı kendisine yönelik açıklama yayınlayan Kara Kuvvetleri Komutanlığına yanıt verdi

Abone ol

Silvan saldırısı sonrası bölgeye giden komutanlar için, "Nereye gidiyor ya" tepkisi gösteren gazeteci Can Ataklı kendisini hedef alan Kara Kuvvetleri Komutanlığı (KKK) açıklamasına bugünkü köşe yazısıyla yanıt verdi. 

Açıklamayı ciddiye almadığını ancak KKK adına üzüldüğünü anlatan, "Yani koca KKK'nın gücü, tek başına kendi fikir ve görüşlerini yazan, inandığını, doğru bildiğini söyleyen bir yazara mı yetiyor yani?" diye sordu. Ataklı KKK'ya da 4 soru sordu.

Ataklı yazısında şike operasyonu üzerine olan programın 13 şehit haberi üzerine terör konusuna dönüştüğünü anlattı. Yayın sırasında yeni bilgilerin de aktarıldığını anlatan Ataklı, "Kara Kuvvetleri Komutanı'nın olay yerine gideceği" bilgisinin gelmesi üzerine yaşananları şöyle anlattı:

BEN İRONİ YAPTIM


"O sırada zaten hiç hazırlıklı olmadığımız bir konuda üstelik iki saat konuşuyoruz, çok üzüntülü ve heyecanlıyım, bu haberi duyunca aynı heyecanla ve tepkisel olarak "Gidecek de ne olacak" dedim. Elbette böyle bir olayda komutan da, devlet yetkilileri de kalkıp giderler. Ben orada ironi yapmaya çalıştım, öfke ve heyecanımı dile getirdim ki milyonlarca kişinin de aynı duygular içinde olduğuna inanıyorum.

KKK BUNLARA YANIT VERSİN?

Ataklı bu sözlerinin ardından yazıya kendisine karşı açıklama yapan KKK'ya bazı sorular yönelterek karşılık verdi. İşte Ataklı'nın KKK'ya soruları:

"Bu KKK "askerimizi kendi ordumuz öldürdü" haberleri yayılırken, üstelik geriye gidip pekçok olay için aynı söylem dile getirilirken ağzını açtı mı?

Astsubayından generaline birçok TSK mensubu ite kaka tutuklanıp götürülürken, bu kişiler haklarındaki iddiaları tek tek çürütürken ama tutuklulukları devam ederken ağzını açtı mı?

Hemen her gün Türk Silahlı Kuvvetleri'ne yönelik ağır hakaretler yapılırken, bir karakoldaki kötü muamele bile darbe yapmaya kalkışmak olarak tanımlanırken ağzını açtı mı?

Yani koca KKK'nın gücü, tek başına kendi fikir ve görüşlerini yazan, inandığını, doğru bildiğini söyleyen bir yazara mı yetiyor yani?

Hiç ciddiye bile almadım ama KKK adına üzüldüm. Devlet, telefon dinleyip maç kurtaracağına, PKK telsizlerini dinleyip CAN kurtarsın!"

ATAKLI NE DEMİŞTİ?

Ataklı şehit haberelri sonrası Kara Kuvvetleri Komutanının bölgeye gideceğini söyleyince şunları ifade etmişti:
'Bunlar da bana artık çok hakiki gelmiyor. Yani orada bir olay olmuş, efendim Kara Kuvvetleri Komutanı koştu. Ne oluyor yani? Koşunca oraya ne oluyor? Gidince ne oluyor, ne yapıyorlar? Nereye gidiyor ya, bir şey diyeceğim artık bunları da konuşalım o zaman. Yani Kara Kuvvetleri Komutanı atladı gitti, kardeşim 13 asker ölürken sen neredeydin ya? Bana önce bunun hesabını ver, oraya koştuk gittik ne yapalım yani, ha oradasın ha buradasın ne fark eder?'

İŞTE KKK'NIN ATAKLI AÇIKLAMASI

Ataklı'nın sözleri üzerine KKK dün şu açıklamayı yaptı:
"Böyle acı bir olayın hemen sonrasında, olayın oluş şeklini bilmeden, sıralı Komutanların görev ve sorumluluklarını hiç düşünmeden, olayın acısı ve üzüntüsüyle sarf edilen bu sözler son derece yersiz, basit ve anlamsızdır. Milletçe üzüntü duyduğumuz bu olayda; daha basiretli, sağduyulu ve soğukkanlı olunması gerekir."