BIST 10.209
DOLAR 32,39
EURO 34,78
ALTIN 2.395,51
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Çamlıbel köyünde su sevinci

Balıkesir’in Edremit ilçesine bağlı Güre beldesinin Çamlıbel köyünün içme ve kullanma suyu sorununu çözen su depoları törenle hizmete açıldı.

Abone ol

Köyün su depoları 355 tonluk kapasiteye çıkartıldı. Edremit’in turistik ve en modern köyleri arasındaki Çamlıbel Köyü halkının içme ve kullanma suyu sorununu çözen su depoları geçtiğimiz akşam saatlerinde törenle hizmete açıldı.

Çamlıbel köyünde düzenlenen açılış törenine, Edremit Kaymakamı Şefik Aydın, Güre Belediye Başkanı Kamil Saka, Kadıköy Belediye Başkanı Hasan Özel, Altınoluk Belediye Başkanı Hasan Özpolat, Edremit Belediye Başkan vekili Fatih Çağlar, İlçe Jandarma Komutan vekili Üsteğmen Uğur Berk, İlçe Emniyet Müdürü Yavuz Sağdıç, İlçe Tarım Müdürü Hüseyin Acar, İl Genel Meclis üyeleri, köy muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Çamlıbel Köyü Muhtarı Mustafa Çambel, “Bugün bizler için çok güzel bir gün, 1 yıldır çalışıp çabaladığımız Bıçkı Deresi su kaynağımızı eskisinden 7 kat daha fazla akıttığımız için çok mutluyuz.

Daha önce sağlıksız bir şekilde gelen ve yaban hayatı ile birlikte içtiğimiz Şarlak Suyunu da kapalı dereye alarak, eskisinden 7 kat daha fazla su sağladık. Köylere Hizmet Birliği tarafından yapılan 100 tonluk su deposunu yetersiz görüp, adeta mikrop yuvası haline gelmiş olan 70 tonluk Sakallı Su Deposunu yıkarak daha sağlıklı bir şekilde 175 tonluk bir depo daha yaptık.

Şu anda toplam 355 tonluk su depolarımız oldu. Hepsi de ağzına kadar doludur. Eğer bu suları en iyi şekilde kullanırsak, inanın 20 yıl su sıkıntımız olmaz. Şu anda bahçe sularını da sizlerin hizmetine sunduk. İptal edilen su yollarını bizler tekrar sizlerin hizmetine açmaya çalışıyoruz.

Ancak tüm bunlar birden olmuyor. Gelir ve gider dengelerini iyi sağlamamız, köyümüzü tekrar borç içinde bırakmak istemiyoruz. Biraz sabrederseniz inanın her şeyin daha iyi olacağına söz veriyorum. Sizlere olan saygım ve sevgimden dolayı, bu içme sularını daha temiz bir şekilde sizlerin hizmetine sunmuş olmaktan mutluyum. Sizler her şeyin en iyisine layıksınız” dedi.

Muhtar Mustafa Çambel’den sonra konuşma yapan Edremit Kaymakamı Şefik Aydın, bu depoların Çamlıbel Köyü’ne gecikmiş bir ihtiyaç olduğunu belirterek, hayırlı olmasını dilediğini söyledi.

Açılış sonrasında muhtar Çambel, katkılarından dolayı Kaymakam Aydın ve İl Genel Meclis üyelerine plaket verdi. Muhtar Çambel tarafından açılış sonrasında katılan davetlilere lokma hayrı yapıldı. Protokol mensupları daha sonra muhtar Çambel’in yemek davetine katıldı