BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Cameron parlamentoya telekulak açıklaması yapacak

İngiltere başbakanı David Cameron, parlamento konuşmasında telefon dinleme skandalındaki son gelişmeleri değerlendirecek. Skandal, başbakanın liderliği için bir test olarak değerlendiriliyor.

Abone ol

İngiltere Başbakanı David Cameron, parlamento üyelerine telefon dinleme skandalıyla ilgili son gelişmelere ilişkin açıklama yapacak.

Cameron'un açıklamasından sonra, Ruport Murdoch'a bağlı medyanın merkezinde olduğu telefon dinleme iddiaları özel bir parlamento oturumunda tartışılacak.

BBC muhabiri Rob Watson telekulak skandalının Cameron'un liderliği için zor bir sınav olduğunu anlatıyor.

Başbakan David Cameron'ı bu skandalın içine çeken unsur, Cameron'ın seçim zaferi ardından yanına basın danışmanı olarak News of the World'ün Andrew Coulson adlı eski genel yayın yönetmenini atamış olması.

Watson parlamento oturumunun Cameron'a mücadele etme fırsatı verebileceğini ancak muhalefetin zor sorularıyla karşı karşıya kalma riski de taşıdığını aktarıyor.

Coulson, suçsuz olduğunu savunsa da gazetede telefon dinlemenin sistematik olarak gerçekleştiği dönemde bu düzenin başında ve tam kalbinde olduğu iddia ediliyor.

Coulson danışmanlık görevinden istifa etti ancak Cameron'dan bu atamanın hesabını vermesi isteniyor.

Cameron'un kararını muhalif İşçi Partisi'nin yanı sıra lideri olduğu Muhafazakar Parti'den de eleştirenler var ancak bu eleştirilerin çoğu özel konuşmalarda dile getiriliyor.

Ortaya atılan en son iddialardan biri de Andrew Coulson'ın rakip İşçi Partisi siyasetçilerinin telefonlarına siyasi çıkar amacıyla sızmış olabilir mi sorusu.