BIST 10.895
DOLAR 32,19
EURO 34,97
ALTIN 2.514,51
HABER /  GÜNCEL

Çalışkan memura ek ücret

Aynı kurumda çalışanların maaşı eşitlenecek. Performansa bakılacak.

Abone ol Hükümet, memurlar arasındaki ücret farklılıklarını gidermek amacıyla hazırlanan tasarıyı 2008 bütçesinin ardından Meclis’e getirecek. Yeni sistemde işin zorluk derecesine göre bazı memurlara maaşının yüzde 20’sine kadar fazla ödeme yapılabilecek.

Düzenleme, memurların özlük haklarını belirleyen kademe ve derece ünvanlarının kaldırılarak yerine basamak sistemi getirilmesini öngörüyor. Bu çerçevede birden ona kadar sıralanan basamak sistemi yürürlükte olacak. Her basamaktaki memurun maaşı da aynı olacak.

MAAŞLAR EŞİTLENECEK

Farklı kurumlardaki memurlarla aynı kurumun farklı bölümlerindekilerin eşit olmayan maaşları, 2008 Ocak ayından başlayarak altı zam döneminde eşitlenecek.

Eşitliği sağlamak için düşük maaşlılara altı dönem yüksek zam yapılacak. Aynı işi yapmasına rağmen yüksek zam alan memurlara ise bu süre içinde sadece enflasyon oranında zam yapılacak.

ÇALIŞKAN MEMURA PERFORMANS ÜCRETİ

Yeni sistemde işin zorluk derecesine göre bazı memurlara maaşının yüzde 20’sine kadar fazla ücret verilebilecek. Ayrıca çalışkan memurlara da yıllık maaşının yüzde 5’i kadar performans ücreti ödenecek.

Döner sermayelerin de genel bütçeye katılacağı yeni sistemde döner sermayeden alınan ücretler de taban maaşlara eklenecek. Maaş sistemi sadece BDDK ve TMSF personelini kapsamayacak.

Memur tanımının yeniden yapılacağı düzenlemede kazanılmış haklar korunacak. Emekli olanların yerine alınacak personel artık sözleşmeli statüde olacak.