BIST 10.046
DOLAR 32,28
EURO 34,65
ALTIN 2.412,39
HABER /  SPOR

Çalımbay galibiyet peşinde

Galatasaray ile yapacakları maçta galip gelmeleri halinde, kümede kalma yarışında avantaj sağlanacak...

Abone ol

Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, hafta sonu deplasmanda Galatasaray ile yapacakları maçta galip gelmeleri halinde, kümede kalma yarışında büyük avantaj yakalayacaklarını söyledi.

Çalımbay, yaptığı açıklamada, deplasmanlarda şanssız şekilde puanlar kaybettiklerini belirterek, ''Ligin ikinci yarısında sahamızda hiç maç kaybetmedik. Fakat deplasmanlarda ise henüz puan alamadık. Hakem hataları yaşadık, basit goller yedik, kazandığımız gol fırsatlarını iyi değerlendiremedik. 5 deplasman maçımızı da 1-0 kaybettik ve bizim için üzücü olan da budur'' dedi.

Galatasaray ile hayati derecede önemli bir final maçı oynayacaklarını ifade eden Çalımbay, ''Galatasaray maçını kazandığımız takdirde kümede kalma yarışında büyük bir avantaj yakalayacağız. İşin bilincindeyiz ve çok iyi hazırlanıyoruz. Galatasaray'ın sahasında çok etkili olduğunu biliyoruz. Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın puan kaybetmesi rakibimizi şampiyonluk için ümitlendirdi. Bu da maçın zorluk derecesini bir kat daha artırdı'' diye konuştu.

Çalımbay, ligde 6 tane final maçı oynayacaklarını kaydederek, şunları söyledi:

''Futbolcularımla yapacağımız maçları konuşup fikir alışverişinde bulunuyoruz. Trabzonspor galibiyetiyle yeni bir sayfa açtık, bunun devamını İstanbul'da getirmek istiyoruz. Takımımızda çok iyi bir birlik ve beraberlik var. Bizim için önemli olan bu sezonu iyi bir yerde tamamlamak. Futbolcularımız da biz de gelecek sezonun Çaykur Rizespor'un altın yılı olacağını biliyoruz.''