BIST 10.346
DOLAR 32,35
EURO 34,76
ALTIN 2.403,21
HABER /  POLİTİKA

Büyükanıttan mesaj var

Büyükanıt'tan umudu kesmeyenlerin gözü Selanik'ten gelecek haberdeydi. Paşa, Yunanistan'da konuştu.

Abone ol

Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt tarafsızlığını yineleyen bir mesaj gönderdi Selanik'ten. Atatürk'ün evini ziyaretten önce basın toplantısı düzenleyen Büyükanıt şöyle konuştu:

"Selanik'te Atatürk evinde bazı mesajlar vereceğim şeklinde Türk basınında haberler çıktı. Böyle bir beklenti içinde olanlar var. Böyle bir şey olsa Türkiye'de konuşurum. Zaten TSK'nın görüşlerini cuma uzun süren bir basın toplantısıyla anlattım."

Atatürk'ün doğduğu evi ziyaret eden Büyükanıt, Yunanistan'daki temaslarını da değerlendirdi. "Türk uçaklarının Yunan hava sahasını ihlal ettiği" iddiasını içeren sorusuna Büyükanıt, şunları aktardı;

"Çok iyi biten konfernastan sonra hoş olmayan hava beni üzdü. Basın mensupları her türlü soruyu sorabilirler. O soruyu sorana saygı duyuyorum. Ama soru şekli ve soru hoş değil. İlişkilere katkıda bulunan soru değil. İlk bölümün seviyesi düşüktü. İkinci bölümü de doğru bilgilere dayanmıyordu. Mecbur kaldığım için açıklama yapmak zorunda kaldım. Böyle bir açıklama yapmayı arzu etmezdim.

Ülkeler arasında sorunlar olabilir. Sorunları çözmenin yolu görüşmektir. Karşılıklı savaşan ülkeler bugün Avrupa Birliği'ni kurdu. İnanıyorum ki sorunlar bir gün aşılacak.

Askeri ilişkilerin gelişmesinde basına da görev düşüyor. Halklar birbirine düşman olmaz. Atina'da yürürken bunu gördüm, olumsuz tepki almadım. Benim için önemli olan halkın duygu ve düşünceleridir. "