BIST 10.256
DOLAR 32,26
EURO 34,69
ALTIN 2.397,06
HABER /  GÜNCEL

Gözaltı sayısı 10a çıktı

Malatya'da kanlı yayınevi baskınında soruşturma genişledi. Gözaltına alınan zanlı sayısı 10'a yükseldi.

Abone ol

Malatya Valisi Halil İbrahim Daşöz, bir yayınevindeki saldırı ile ilgili 10 kişinin gözaltına alındığını bildirdi. Daşöz, yaptığı basın açıklamasında, olayda ölenlerin adlarının Ekkehart Geske (Alman uyruklu), Uğur Yüksel ve Necati Aydın olduğunu, bu kişilerin adli otopsilerinin yapıldığını, Uğur Yüksel’in cenazesinin Elazığ’daki ailesine teslim edildiğini ifade etti.

"SORUŞTURMA GİZLİLİK İÇİNDE SÜRDÜRÜLÜYOR"

Soruşturmanın gizlilik ve titizlik içinde sürdürüldüğüne işaret eden Daşöz, şöyle konuştu:

"Olayın tahkikatı, soruşturulması, incelenmesi tamamen adli süreç içinde devam ediyor. Emniyet birimlerimiz ve ilgili tüm birimlerimiz savcılara yardımcı olmaktadır. Her türlü bilgi, bulgu değerlendirilmektedir. Tahkikat, yasalara bağlı prosedüre uygun olarak adli merciler tarafından sürdürülmektedir.
İhtiyaç duyduğumuzda bilgilendirme yapılacak. Şu anda gözaltına alınan kişi sayısı 10. Onlar da aynı yaş grubu. Daha önce aynı yerde kalmıyordular. Her türlü bilgi ve değerlendirme sürdürülüyor. Olayın her yönü üzerinde duruluyor. Ama şu an ’illa bu şekilde’ denilecek noktada değil. Kısa zamanda tüm yönleriyle ortaya konulacağı konusunda ümitliyim."

"GÖZALTINA ALINANLARIN SABIKASI YOK"

Her türlü bilgi ve delilin göz önünde tutulduğunu ifade eden Daşöz, gözaltına alınanların sabıka kaydının olmadığını bildirdi.
Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Daşöz, "Olayın örgütsel bir bağlantısı var mı?" sorusuna "Soruşturma her ihtimali dikkate alarak dikkatli bir şekilde sürdürülüyor. Oluş biçimi itibariyle kamuoyunda yoğun olarak bildirilen yöntemlerden farklı bir yöntem söz konusu. Yine de her yönüyle araştırıyoruz" yanıtını verdi.
Bir gazetecinin "İstihbarat zaafı var mıydı?" sorusunu cevaplayan Daşöz, "Olay polise intikal ettikten sonra polis oraya ulaştı. (Polisin) ulaştığı dakikalarda zanlıların bir kısmı içerideyken birinin de binadan atladığı gözlendi. O kişi de gerekli değerlendirmeye tabi tutuluyor" dedi.

"KORUMA TALEBİ OLMADI"

Binadan atlayarak yaralanan ve İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezinde tedavi altına alınan E.G’in henüz ifadesine başvurulmadığını belirten Daşöz, öldürülen kişilerin tehdit veya koruma başvurusunun olup olmadığı yönündeki bir soruya ise, "Herhangi bir koruma ve tehdit başvurusu yok" yanıtını verdi.