BIST 10.046
DOLAR 32,34
EURO 34,71
ALTIN 2.408,54
HABER /  DÜNYA

Çalık Holding iddiaları yalanladı

CNBC'de Türkiye'de yaşanan tartışmaların odağında bulunan Gezi Parkı'yla ilgili ilginç bir iddia ortaya atıldı. Ancak Çalık Holding iddiaları yalanladı

Abone ol

ABD'nin haber kanalı CNBC'de Türkiye'de yaşanan tartışmaların odağında bulunan Gezi Parkı'yla ilgili ilginç bir iddia ortaya atıldı. 

Jen Alic imzalı analizde Gezi Parkı’na AVM yapılmasına ilişkin tartışmalar anlatılırken parka yapılacak AVM’nin Başbakan’ın damadı Berat Albayrak’ ın CEO’su olduğu Çalık Holding’e verileceği iddia edildi. Ancak Çalık Holging tarafından iddialar jet hızıyla yalanlandı.

İşte Çalık Holding'den gelen o açıklama;

Bugün (9 Haziran 2013) bazı internet siteleri ve televizyon kanallarında ABD menşeli CNBC kanalında yer alan asılsız bir habere dayanarak "Gezi Parkı'na yapılacağı iddia edilen AVM ile Çalık Holding'i ve Grubumuzun CEO'su Berat Albayrak'ı ilişkilendirmeye çalışan", hayal mahsulü olmaktan öte, son derece çirkin ve mesnetsiz iddia ve yorumların yer aldığını görmekteyiz.

Yetkili kamu kuruluşlarının yaptığı açıklamalarda da belirtildiği üzere Gezi Parkı düzenlemesiyle ilgili onaylanmış bir proje dahi bulunmamaktadır. Dolayısıyla söz konusu projeyle Çalık Holding'i ve Grubumuzun CEO'su Berat Albayrak'ı ilişkilendiren haberler kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır. Çıkan haberler, son günlerde iç ve dış medya kuruluşlarında ve sosyal medyada artarak devam eden sistematik dezenformasyon kampanyasının ne noktaya ulaştığını çarpıcı ve ibretlik bir şekilde gözler önüne sermektedir.

Bu açıklama ile konuyu kamuoyunun bilgisine sunar, bilgi kirliliğine yol açan haberlerle ilgili açıklamamıza yer verilmesini önemle rica ederiz.

Saygılarımızla