BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  EKONOMİ

Çalık Enerjiden hisse devri

Çalık Enerji, yeniden yapılanma stratejileri doğrultusunda enerjideki hisselerinin bir bölümünü devretti.

Abone ol Çalık Enerji, sektördeki büyüme ve yeniden yapılanma stratejileri doğrultusunda, Bursagaz ve Kayserigaz şirketlerindeki hisselerinin bir bölümünü, Alman ortağı EWE Grubu'na bağlı EWE Enerji'ye devretti.

Çalık Holdingden yapılan yazılı açıklamada, 2004'de Bursagaz'ı ve 2007'de Kayserigaz'ı devralan Çalık Enerji'nin "başarısı sayesinde", EWE'nin, Bursagaz'a ve Kayserigaz'a yüzde 39,9 hisse ile ortak olduğu belirtildi.

Son hisse satışının da, iki grubun gaz ve elektrik dağıtım ile su hizmetleri alanlarında 2007 yılında imzaladığı geniş çerçeveli işbirliği anlaşmasının sonuçlarından biri olduğu kaydedildi.

Açıklamada, Çalık Enerji'nin Bursagaz ve Kayserigaz şirketlerindeki hisse devriyle birlikte şirketlerdeki hisse dağılımının, yüzde 80 EWE Enerji, yüzde 10 Çalık Enerji ve yüzde 10, ilgili kent belediyeleri olarak gerçekleştiği bildirildi.

"YABANCI YATIRIMCININ ÜLKEMİZE DUYDUĞU GÜVENİN ÖNEMLİ BİR KANITIDIR"

Çalık Holding Üst Yöneticisi (CEO) Berat Albayrak, konuyla ilgili değerlendirmesinde, Almanya merkezli uluslararası enerji kuruluşu EWE'nin hisse devri öncesinde de her iki şirkette Çalık Enerji'nin ortağı olduğunu hatırlatarak, şunları kaydetti:

"Böyle bir fırsatı kendileri ile değerlendirerek işbirliğimizi derinleştirmiş olmayı ve aynı zamanda da ülkemize doğrudan yabancı yatırımı artırmayı hedefledik. Bu başarılı süreç, dünyadaki kriz ortamına rağmen, yabancı yatırımcının ülkemize duyduğu güvenin önemli bir kanıtıdır."

Çalık Enerji Genel Müdürü Osman Saim Dinç, hisse devri sonrasında EWE Grubu ile birlikte Türkiye'nin farklı şehirlerinde yatırım yapmaya devam edeceklerini bildirerek, bundan sonra petrol, gaz ve elektrik üretimi alanındaki projelerine odaklanacaklarını vurguladı.

Dinç, "her iki kent halkının büyük takdirini kazanan bu iki başarılı kuruluşu, ciddi verimlilik ve karlılıkla bugüne taşımış olmanın gururunu yaşadıklarını" ifade etti.