BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

TRT ekranlarında Kırmızı Işık!

TRT, önemli bir yapıma daha imza atıyor. Her yıl binlerce kişinin hayatını kaybettiği trafik kazaları dizi film olacak.

Abone ol TRT'nin yeni dizisi "Kırmızı Işık", hem her yıl binlerce vatandaşın ölümüne neden olan trafik kazalarının yaşattığı aile dramlarını ekrana yansıtacak, hem de Yeşilçam'ın duayenlerini ilk defa aynı dizide bir araya getirecek.

Alınan bilgiye göre, her gün birçok kişinin ölümü ve yaralanmasıyla sonuçlanan trafik kazaları sonrası yaşanan aile dramları, Türkiye'de ilk kez TRT'nin 13 bölümlük yeni dizisi "Kırmızı Işık"ta ele alınacak. Her bölümünde ibret veren hikayelerin işleneceği dizide, alkollü, uykusuz ve yorgun araç kullanımı, kara yollarında yük ve eşya taşımacılığı, trafikte saygı ve hoşgörü kuralları ile trafik işaret ve işaretçilerine uymak gibi konularda izleyenlere mesajlar verilecek.

Yeşilçam'ın birçok ünlü oyuncusunu bir araya getirmesiyle de alanında bir ilk olan dizide, Cüneyt Arkın, Halil Ergün, Cihan Ünal, Aydan Şener, Tamer Karadağlı, Davut Güloğlu, Sevtap Parman, Fatma Belgen, Salih Kırmızı, Murat Soydan ve Oktay Kaynarca gibi 25'e yakın ünlü rol alacak. Toplam 200 kişilik oyuncu kadrosu olan dizide 160'a yakın mekan ve araç kullanılacak.

Proje danışmanlığını Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Celal Uzunkaya'nın, yapımcılığını Şener Danyıldız'ın yaptığı, Emniyet Genel Müdürlüğü ve TRT Genel Müdürlüğünün iş birliğiyle hazırlanan 13 bölümlük dizinin ana sponsorluğunu ise TŞOF (Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu) üstlendi.

İlk bölümü geçen pazar günü yayımlanan ve "alkollü bir babanın aracını park ederken çocuğunu ezmesini" anlatan "Kırmızı Işık", TRT ekranlarında her pazar saat 16.00'da yayımlanacak.