BIST 9.080
DOLAR 32,32
EURO 35,06
ALTIN 2.309,79
HABER /  GÜNCEL

Çakar'dan şok Ergenekon iddiası!

Ahmet Çakar'dan sansasyonel bir iddia daha. Metris'te şikeden yatan isimlerden biri Ergenekon'dan da yargılanacak...

Abone ol

Ahmet Çakar'ın sansasyonel futbol ve siyaset karışımı yorumları devam ediyor. Ünlü yorumcu şike davasında yargılanan bir ismin Ergenekon'dan da yargılanacağını iddia etti.

İnternetspor'un derlediği habere göre, şu anda Metris'te şike davasından yatan isimlerden birinin kaçak Ergenekon sanığı Bedrettin Dalan'a yurdışında elden para verdiğini iddia etti.

Beyaz TV ekranında konuşan Çakar, Belarus'ta yaşanan para transferinin belgeli olduğu ve bir kaç güne detayların ortaya çıkacağını söyledi:

"Geçtiğimiz dönemlerde Metris'te yatanlardan biri Bedrettin Dalan'a yaptığı parasal yardım bir kaç güne kanıtlarıyla ortaya çıakcak. Ergenekon davasının kaçak sanıklarından Bedrettin Dalan'a İnterpol'ün çok da etkili olmadığı bir ülkede hatta söyleyeyim, Belarus'ta Minsk'te Bedrettin Dalan'a nakit para vermiştir. Bu bilgi bir kaç güne gündeme gelecek..."

Şamil Tayyar'ın Taraf'a verdiği röportajda değindiği konuya dair daha detaylı bilgiler veren Çakar, programın devamında 200 bin dolar civarında bir paranın Dalan'a verildiğini söylerken, bu paranın 'ev parası' denilerek Türk polisine izah edildiğini söyledi.

Dalan'dan iddialara yanıt geldi; ''Ben ülkemden kaçak değilim, sadece ülkemdeki hukuk teröründen kaçıyorum. Evrensel hukuk terörleri çalışmazsa o ülkede kalınmaz. 1,5 yıldır Beyaz Rusya'da ordu kuruyormuşum. Bunların hepsi yalan. Hukuk devleti olsa, şuanda devam etmekte olan bir dava hakkında bu kadar uzun süreli yorumlar yapılmaz. Almanya'dayım, peşin hükümlerle iftira atmayın. Alman devletinin hukuk garantisi altındayım. Ben hiç kimseye sığınmadım. Beni interpol de aramıyor. Arıyorsa da buradayım. Prosedür varsa geçerli Alman hükümeti beni burda tutmazdı. İsterseniz adresimi veririm. Türkiye'de Almanya'nın yarısı kadar hukuk olsa burada 1 dakika durmam. Tutuklamak esas değildir. Tutuksuz yargılayın hemen döneyim dedim. Aylardır buradayım, öyle büyük paralar gerekmiyor. Ben mühendisim burada da para buluyorum. Benim mesleğim dünyanın heryerinde geçerli. Benim büyük paralarla geçinmeye ihtiyacım yok. Otelde değil kirada kalıyorum. Kendimi geçindirecek birikimim var.''

İŞTE O ANLAR