BIST 9.080
DOLAR 32,35
EURO 35,13
ALTIN 2.302,01
HABER /  SPOR

Caferin'den ligleri erken bitirene kötü haber

Avrupa futbolunda corona virüs kriziyle mücadele devam ederken, UEFA Başkanı Alexander Ceferin'den önemli açıklamalar geldi.

Abone ol

UEFA Başkanı Alexander Ceferin, yeni tip corona virüs (Covid-19) salgını nedeniyle ara verilen Avrupa kupalarını şimdilik iptal etme gibi bir düşüncelerinin olmadığını söyledi.

''Avrupa kupalarını iptal etme gibi bir düşüncemiz şimdilik yok''
Yayıncı kuruluş beIN Sports'a açıklamada bulunan Ceferin, şu anda olumsuz senaryoları düşünmek istemediğini belirterek, "Her şey olabilir, işler iyi de kötü de gidebilir. Biz iyimser kalıp, durumun düzeleceğini umut ediyoruz. Avrupa kupalarını noktalamak için somut bir planımız var. Maçları seyircisiz oynayıp, sezonu tamamlayacağız. Avrupa kupalarını iptal etme gibi bir düşüncemiz şimdilik yok." ifadelerini kullandı. 

''Sezonu bitirmeyecek olanlar ise Avrupa kupalarında ön eleme oynayacak''
Sloven futbol adamı, ağustos ayında sezonu tamamlama planlarına değinerek, "Dünyada sadece Covid-19 zamanında değil her an her şey iptal edilebilir. Ben bir peygamber değilim. Önümüzdeki 1-2 ay içerisinde neler olacağını bilemem. Ama durum şu anki gibi devam ederse bizim de planladığımız gibi ağustos ayı içerisinde sezonu noktalayacağımızdan eminim. Ulusal liglerin durumu ayrı. Onlar devam edip etmeyeceklerine kendileri karar verecek. Ancak daha önce de belirttiğim gibi yüzde 80'inin sezonu tamamlayacağına inanıyorum. Sezonu bitirmeyecek olanlar ise Avrupa kupalarında ön eleme oynayacak. Bunu göz önünde bulundurmaları gerekiyor." dedi.