BIST 10.277
DOLAR 32,32
EURO 34,84
ALTIN 2.394,39
HABER /  GÜNCEL  /  OTOMOBİL

Cabriolar yazı bekliyor

Otomobil piyasasında hareketlenme başladı. Özellikle cabrio tipi araçlar bu yaz oldukça ilgi çekecek.

Abone ol

Otomobil firmaları, havaların ısınmasıyla birlikte cabrio tipi araçların satışlarında artış bekledikleri için yeni kasa cabrio araçlarını tek tek piyasaya sunmaya başladı. Avrupalılar'ın egemen olduğu cabrio araç piyasasına Uzakdoğulu firmaların da el atmasıyla yaz aylarında satış alanında büyük çekişmenin yaşanacağı tahmin ediliyor.

Firmalar özellikle küçük kasalı ve motorlu cabrio modellerine ağırlık erirken, dizayn olarak artık tamamen hard top (sert tavan) karoser üretiliyor. Bez tavana göre daha sağlam olan hard top, tamamen kapandığında araca coupe görüntüsü vermesi ve rüzgar sesini daha az iç mekana yansıtmasıyla tercih edilmeye başlandı. Tamamen otomatik olan bu tavanlar, sadece 20 saniye içinde açılıp kapanabiliyor ve kapandığında bagaj kısmında kayboluyor.

Bu konseptte şu an Renault firması Megane cc, Peugeot firması 206 cc, Opel firması Tigra cabrio, Honda firması S 2000, Daihatsu firması Copen ile yer alırken; Mercedes, BMW ve Audi firmaları eski modellerin yeni kasalı modelleri ile görücüye çıkıyor.

Kaynak: www.mynet.com