BIST 8.718
DOLAR 32,33
EURO 35,17
ALTIN 2.244,12
HABER /  GÜNCEL

Buzlanma çok sayıda kazaya yol açtı

Ankara'da buzlanma yüzünden çok sayıda kaza gerçekleşti. Ankara - Konya karayolunda buzlanma sebebiyle birbiri ardına kazalar meydana geldi.

Abone ol

Ankara - Konya karayolunda buzlanma sebebiyle birbiri ardına kazalar meydana geldi.

Yolun 50. kilometresinde, sorbent yüklü bir kamyonla kumaş yüklü TIR çarpıştı. Çarpmanın etkisiyle kumaşlar yola savruldu. TIR ise yoldan çıkarak karların içine saplandı. Arka tarafı delinen tankerde bulunan sorbent maddesi yola yayıldı. Kazada şoförler yaralandı. Olay yerine polis, ambulans ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaralılar kaza mahallinde yapılan müdahalenin ardından Ankara'daki hastanelere kaldırıldı. İtfaiye ekipleri tankerden boşalan sorbent maddesinin yanıcı özelliği olması sebebiyle tedbir aldı. Tanker yoldan kaldırılıp daha güvenli yere çekildi.

Buzlanma yüzünden bazı araçların yoldan çıktığı, bazı araçların ise duramayarak birbirine çarptığı görüldü. Kazalar nedeniyle yaklaşık 3 saat kapanan yol, yapılan çalışmanın ardından tekrar trafiğe açıldı.

Bu arada, Mardin'nin Midyat ilçesi Belediye Başkanı Şehmuz Nasıroğlu'nun 47 LF 333 plakalı makam aracı da Ankara - Konya karayolunun Ahiboz mevkiinde kaza yaptı. Kaza sırasında Nasıroğlu'nun araçta olmadığı, iki kişinin hafif yaralandığı öğrenildi.