BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,08
ALTIN 2.471,47
HABER /  POLİTİKA

Büyükanıt kararlı konuştu

Genelkurmay Başkanı Büyükanıt ulusal yapının büyük tehdit altında olduğunu iddia etti.

Abone ol

Büyükanıt törende şu konuşmayı yapıyor:

"Terör ve irticai faaliyetler geçmişe damgasını vurdu. Geçmişten ders alıp geleceğe yön vermeliyiz. Tüm güvenlik kavramlarının büyük çapta değiştiğini görmekteyiz. Ülkemiz hiç bir dönemde bu kadar tehditlerle ve risklerle karşı karşıya gelmemişti. İç ve dış oluşumlar ulusal ve üniter yapımıza hiç bu kadar saldırı olmamıştı. 

Türk silahlı kuvvetleri iç siyasetle ilgisi ollamıştır ve olmamalıdır. Terör dahil tüm mihraklarla mücadele ediyoruz. Yasalarla TSK'ya görevler yüklenmiştir. 2 yıldır ahlaksızca yapılan saldırılara karşı bu törende cummhuriyet düşmanlarının şer odaklarının maskeleri düşecek ve gereken hesabı verecekler. Bunlara karşı başka hiç bir şey söylemiyorum.

Modernizasyon takibi öncelikli görevim olacak. Kara Hava ve Deniz Kuvvetleri ile caydırıcı bir güç olmak en büyük hedefimizdir. Caydırıcı güç olmamız ülkemiz hakkında yanlış düşünenleri düşündürmektedir.

Etnik milliyetçiliğe dayalı bölücü terör tehdidi bulunmaktadır. İnsan hakları, demokrasi özgürlük gibi kavramları kullananlar hüsrana uğrayacaklardır. hiç bir mihrak hangi metodu denerse denesin, bizim mücadele azmimizi yıkamayacaktır. Asıl acıyı karanlık güçler karanlık emellerinde boğulurken çekeceklerdir. Türkiye'yi Sevr tipi bir ülkeye çevirecek bir ülke dünya üzerinde mevcut değildir. İrtica tehdidi cumhiriyetimizin kurulduğundan beri vardır.

Bedelli yok, askerlik kısalmıyor

Bedelli askerlik ve zorunluk askerlik süresinin kısalması gündemimizde yoktur. Bu tür girişimlerden rahatsız olduğumuzu belirtemk istiyorum. Bu tür girişimleri başlatanları askerlikten soğutma çabası olarak görüyorum. Bu en kısa açıklamasıyla şehitlere saygısızlıktır.