BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,76
ALTIN 2.494,00
HABER /  GÜNCEL

Büyükanıt Erdoğan'ı şahit gösterdi

Genelkurmay Eski Başkanı Yaşar Büyükanıt, TBMM Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonuna ifade veriyor.

Abone ol

Büyükanıt'a 27 Nisan e-bildirisi soruldu. Başbakan'ı şahit gösteren Büyükanıt, ''Muhtıra değildi. Bu, laiklik hassasiyetini ortaya koyan bir metindir'' diye cevap verdi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu, eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Yaşar Büyükanıt’ı dinliyor. Büyükanıt'a 5 yıl önce Erdoğan ile Dolmabahçe'de yaptığı ve "bu benimle mezara gidecek" dediği o görüşme soruldu.

AK Parti Milletvekili Nimet Baş başkanlığındaki komisyon üyeleri görüşmenin yapılacağı Dolmabahçe Sarayı’na geldi. Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Yaşar Büyükanıt da basın mensuplarına gözükmeden saraya giriş yaptı. Komisyon üyelerinin Büyükanıt’la yaptığı görüşme öncesi basın mensuplarının kısa bir görüntü almasına izin verildi.

DOLMABAHÇE CEVABI

Büyükanıt'a Başbakan Erdoğan ile Dolmabahçe'de yaptığı sır görüşme soruldu. Büyükanıt soruya "Dolmabahçe Görüşmeler kayıt altına alınmadı. Devlet sırrı olup olmadığını söyleyemem" diye cevap verdi.

Büyükanıt o görüşme medyaya yansıyınca "Bu sır mezara gidecek" demişti.

“BÜYÜKANIT’A, ERDOĞAN’LA YAPTIKLARI GÖRÜŞME DE SORULACAK”

TBMM Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu, eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Yaşar Büyükanıt’ı Dolmabahçe Sarayı’nda dinliyor. Komisyonun üyesi BDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Büyükanıt’la yapılan görüşme öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

DOLMABAHÇE'Yİ SORACAĞIZ

Bir basın mensubunun “Yaşar Büyükanıt ve Başbakan Erdoğan 5 yıl önce burada görüşmüştü. Büyükanıt’a o görüşmeyi de soracak mısınız?” şeklindeki sorusu üzerine Önder, “O görüşme sorulur tabi. Çünkü ısrarla üzeri örtülen ve açıklama tarihi olarak kıyamet günü gösterilen bir şey. Halktan saklı hiçbir şey olmayacağını düşünüyorum. Onun için o görüşme sorulur, başka şeyler sorulur. Yaşar Büyükanıt, bir dönemin sorumluluğunu üstlenmiş” diye konuştu.

GÜNEŞ HAREKATI SAVAŞ TAZMİNATI İÇİN Mİ YAPILDI?

1.20121108133139.jpg

Önder, “27 Nisan e-muhtırasını soracak mısınız?” sorusuna ise, “Tabii ki” yanıtını verdi. “O döneme dair sizin merak ettiğiniz neler var?” sorusu üzerine ise Önder, “Kandil’e sefer eyleme isterisine kapılmıştı. Gittiler, 3. gün apar topar geri döndüler. Onu soracağım. Çünkü onunla ilgili şöyle bir spekülasyon var; o harekatın gerektiğinden çok daha fazla neredeyse TSK’nın önemli bir general kadrosu o harekata katılmış görünüyor. Bunlar emekliliklerinde savaş tazminatı olarak kendilerine rücu ediyormuş. ‘Bunun aslı var mı, kaç general katıldı, niye bu kadar sefer eyleyelim dediniz, niye 3 günde apar topar döndünüz’ diye soracağız” şeklinde konuştu.