BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Büyük uzlaşma peşinde

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Umuyorum, büyük uzlaşmayı sağlar; herkesin görüş birliğine vardığı bir isim üzerinde anlaşmış oluruz”...

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Umuyorum, büyük uzlaşmayı sağlar; herkesin görüş birliğine vardığı bir isim üzerinde anlaşmış oluruz” dedi.
CHP Lideri Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanlığı seçimleri dolayısıyla gerçekleştirdiği ziyaret çerçevesinde BBP Başkanı Mustafa Destici’yi ziyaret etti. Görüşme sonrası Kılıçdaroğlu ve Destici gazetecilere açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu, “’büyük uzlaşmayı’ sağlamak amacıyla BBP Genel Başkanı ve çalışma arkadaşlarını ziyaret ettik” dedi.
BBP Genel Başkanı Destici’nin cumhurbaşkanlığı seçimleriyle alakalı bir anketin ana başlıklarını detayları ile paylaştığını bildiren Kılıçdaroğlu, "Umuyorum, büyük uzlaşmayı sağlar; herkesin görüş birliğine vardığı bir isim üzerinde anlaşmış oluruz. Umutluyum, bunu sağlamak konusunda da elimizden gelen yapacağız. Çünkü seçilecek cumhurbaşkanı hepimizin cumhurbaşkanı olacaktır” şeklinde konuştu.
BBP Genel Başkanı Destici ise, cumhurbaşkanını halkın seçmesini önemsediklerini belirterek, "Keşke tek bir dönem için cumhurbaşkanı seçilmiş olsaydı, daha doğru olurdu" dedi.
Cumhurbaşkanının herkesi kucaklayacak, anayasal farklı özlemler içinde olmayacak, milliyetçi maneviyatçı, dindar, aynı zamanda laik, demokrat bir cumhurbaşkanı olmasını arzuladıklarını vurgulayan Destici, toplumun ayrışmadan ve kutuplaşmadan cumhurbaşkanını seçmesini ümit ettiğini kaydetti.
Seçimlerle ilgili bir kamuoyu araştırması yaptıklarını da bildiren Destici, araştırmanın sonuçları ile ilgili şunları söyledi:
" ’Nasıl bir cumhurbaşkanı olmalı’ sorusuna; halkın yüzde 26,7’sı tarafsız, yüzde 17’si muhafazakar geleneklerine bağlı, sosyal demokrat Atatürkçü ve laik diyenler yüzde 21 civarında, milliyetçi diyenler yüzde 12 civarında, siyasi yelpazenin sağında olsun diyenler yüzde 8, demokrat dürüst, herkesi kucaklayan olsun diyenler yüzde 3 civarında... Sosyal demokrat olsun diyenler yüzde 22 bandında. Genelde, milliyetçi muhafazakar olsun diyenler yüzde 37, yüzde 30 da tarafsız, herkesi kucaklayan bir cumhurbaşkanından yana..."
(İHA)